Obavijesti

News

Komentari 107

Lovrićev suradnik i dvojica inspektora MUP-a u pritvoru

Lovrićev suradnik i dvojica inspektora MUP-a u pritvoru
1

USKOK je pokrenuo istragu protiv suradnika već uhićenog Ivice Lovrića, dvojice inspektora MUP-a i jednog privatnog poduzetnika zbog sumnje da su uzimali mito

VIDEO

Nakon što je prošli tjedan uhićen Ivica Lovrić, pročelnik zagrebačkog Ureda za obrazovanje, kulturu i sport, koji u Remetincu čeka pravomoćnost odluke da mu se istražni zatvor zamjeni  jamčevinom od 400.000 kuna i mjerama opreza, u najnovijoj USKOK-ovoj akciji na meti istražitelja našao se Nenad Kovačević, jedan od Lovrićevih suradnika.

Naime, USKOK je u četvrtak donio rješenje o provođenju istrage protiv dvojice referenata iz Ureda za Kulturu -  Nenada Kovačevića i Marka Vučićevića, vlasnika jednog trgovačkog društva Gorana Kosovića te dvojca iz MUP-a, inspektora Bože Ljubičića i načelnika inspektorata MUP-a Davora Jurića. Sumnjiči ih se za primanje mita, trgovanje utjecajem te pomaganje u trgovanju utjecajem, a sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je jednomjesečni istražni zatvor Kovačeviću, Vučićeviću, Ljubičiću i Juriću zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenih djela, piše Večernji list.

Inspektore se tereti da su od vlasnika zgrade tražili nekoliko tisuća eura mita kako bi mu, unatoč nedostacima, izdali ateste za prenamjenu u vrtić. Sve je prijavio vlasnik zgrade, a USKOK je osumnjičenike snimao više mjeseci.

USKOK je o tome objavio priopćenje na svojim stranicama. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

'Osnovano se sumnja da je prvookrivljeni, viši stručni suradnik za pripremu i obradu dokumentacije u Uredu za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba Nenad Kovačević, tijekom 2013. i 2014., vlasniku stambenog objekta ponudio da će mu osigurati sklapanje ugovora s Gradom Zagrebom o petogodišnjem unajmljivanju objekta za potrebe dječjeg vrtića, s time da će dogovorena cijena najma objekta iznositi osam eura po metru kvadratnom, a dva eura po metru kvadratnom pripadajućeg zemljišta, uz uvjet da jedan euro po metru kvadratnom za zemljište, odnosno 1.750 eura mjesečno plaća njemu i drugim zasad nepoznatim službenim osobama Grada Zagreba te da za prvu godinu trajanja ugovora plati 20.000 eura unaprijed', navodi USKOK u rješenju o provođenju istrage.

Vlasnik nekretnine, od 16. srpnja do 5. rujna 2014., u cilju realizacije prenamjene stambenog objekta u dječji vrtić, sklopio je ugovor s jednim trgovačkim društvom koje se obvezalo da će pribaviti sve potrebne ateste i elaborate, navodi USKOK.

Za izradu Elaborata zaštite od požara angažirano je trgovačko društvo u vlasništvu neimenovanog drugookrivljenika, koji je, nakon što je četvrtookrivljeni Božo Ljubičić, inspektor Inspektorata unutarnjih poslova, Inspekcije zaštite od požara MUP-a, obavio pregled objekta te utvrdio nepravilnosti o čemu je sastavio zapisnik, od vlasnika objekta zatražio 1.000,00 eura kako bi iskoristio poznanstvo s petookrivljenim Davorom Jurićem, načelnikom Inspektorata za zaštitu od požara MUP-a, i Ljubičićem te na njih utjecao da se izmijeni zapisnik, stoji u USKOK-ovom rješenju.

Nakon što je predmet dodijeljen drugom inspektoru, drugookrivljeni, vlasnik trgovačkog društva, od vlasnika objekta zatražio je 2.500,00 eura za sačinjavanje pozitivnog zapisnika i pribavljanje ostale dokumentacije, koji na to nije pristao dok ne dobije dogovorenu dokumentaciju, tako da je 1.000 eura osigurao trećeokrivljeni posrednik koji se očito ponudio da pomogne Marko Vučićević. 

Po primitku novca od Vučićevića, osumnjičeni poduzetnik otišao je u Inspektorat MUP-a gdje je Ljubičiću i Juriću predao svakome po 500,00 eura. Nakon pribavljanja cjelokupne dokumentacije, Vučićević je 3. rujna 2014. u nadležnom Gradskom uredu preuzeo Dozvolu o promjeni namjene i uporabi objekta i predao je poduzetniku koji se istog dana sastao s vlasnikom objekta koji mu je predao traženi iznos od 2.500,00 eura, od kojeg iznosa je 1.000,00 eura vratio Vučićeviću, a 1.500,00 eura zadržao za sebe", stoji u rješenju.



Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 107
VIDEO

Novi detalji potrage: Izbrisane poruke na majčinom mobitelu, slikala kćer Danku iz 3 kuta...
NOVA SAZNANJA?

Novi detalji potrage: Izbrisane poruke na majčinom mobitelu, slikala kćer Danku iz 3 kuta...

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)