Obavijesti

News

Komentari 70

Lovrin nasljednik: 'Izbacit ću sve što krade vrijeme i novac'

Lovrin nasljednik: 'Izbacit ću sve što krade vrijeme i novac'
3

Ako budem izabran za ministra, radit ću sve da javna uprava zaista funkcionira i da građani u što kraćem roku i sa što manje troškova ostvare svoje interese sukladno zakonu, kaže Ivan Malenica

VIDEO

Kandidat za ministra uprave, dekan Veleučilišta u Šibeniku, Ivan Malenica najavio je za Večernji list da će, postane li ministar, smanjiti birokraciju jer oduzima vrijeme i novac te poručio da javna uprava mora biti servis građanima.

U razgovoru za Večernji list, objavljen u subotu, Malenica je rekao kako nakon imenovanja planira obaviti i razgovor s bivšim ministrom Lovrom Kuščevićem i upoznati se sa svim započetim projektima u resoru uprave.

- Ima dosta otvorenih pitanja na kojima je Ministarstvo uprave već radilo, od Zakona o ustanovama, Zakona o agencijama, digitalizaciji javne uprave. To su sve bitne i važne stvari. Tu su i Zakon o referendumu i Zakon o sprečavanju sukoba interesa, ali u ovom trenutku ne znam u kojoj su fazi. Moram prvo snimiti situaciju, upoznati se sa svime. Ako budem imenovan, to mi je plan sve do rujna obaviti i na jesen krenuti rješavati sve te stvari - kaže vjerojatni budući ministar.

Ključni cilj i ideja mu je, dodaje, da javna uprava bude ono što bi i trebala biti, a to je servis građanima. I da svi oni koji rade u toj javnoj upravi ne budu stigmatizirani.

- Ako budem izabran za ministra, radit ću sve da javna uprava zaista funkcionira i da građani u što kraćem roku i sa što manje troškova ostvare svoje interese sukladno zakonu. A to znači da ću ići prema tome da se smanji sva nepotrebna birokracija i tu će nam predstavnici poslodavaca i drugih interesnih skupina biti od velike koristi. Plan mi je obaviti razgovore s njima i vidjeti kako im se može izići u susret i olakšati poslovanje i komuniciranje s javnom upravom, kako izbaciti sve nepotrebno što im oduzima i vrijeme i novac u poslovanju i komuniciranju s javnom upravom - kaže Malenica za Večernji list.

Upitan koliko je realno ostvariti sve što je rekao, Malenica je kazao kako je dosta vremena do kraja mandata Vlade premijera Andreja Plenkovića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.