Obavijesti

News

Komentari 26

Lukavi Kolumbijci: Ukrajincima poslali 19 tona boje s kokainom

Lukavi Kolumbijci: Ukrajincima poslali 19 tona boje s kokainom
1

Iz Kolumbije u Odessu stigla je ogromna pošiljka boje. Osim što to nije bila samo boja nego - kokain zamiješan s bojom i pakiran u velike plastične kante. Od ukupno 19,5 tona tereta barem dvije tone je kokain

VIDEO

Ne radi se o stotinama tisuća, nego o stotinama milijunima eura. Plan je bio dobro razrađen - kolumbijski narkokartel u laboratoriju je najprije proizveo ogromnu količinu boje i lakova. Onda su njihovi stručnjaci zamiješali kokain s bojom pa poslali ogromnu količinu, čak 19,5 tona brodom na adresu 'kupca', jedne ukrajinske tvrtke.

Tamo su već imali spreman laboratorij u kojem je, posebnim postupkom, kokain samo trebalo odvojiti od boje i ogromna količina bijelog praha bila bi plasirana za europsko tržište. 

No u ukrajinskoj luci Odessa teret je pao, njihova policija 'nanjušila' je prevaru. Tko, za boga miloga, naručuje 19,5 tona boje iz Kolumbije?! Nije baš da su dečki poznati po proizvodnji 'Jupola'.

Neke od 30 kilograma teških kanti s bojom prema prvim analizama sadrže oko tri kilograma kokaina, oko deset posto. Što znači da je ukupna količina kokaina cca dvije tone. 

Krajem siječnja talijanska je policija zaplijenila 2,1 tonu kokaina u Genovi. Droga je također stigla brodom i pronašli su je u kontejnerima. Prema navodima talijanskih istražitelja, tolika količina droge vrijedi nevjerojatnih pola milijarde eura na crnom tržištu. A količina droge koju će iz boje posebnim postupkom izdvojiti u Ukrajini bit će tu negdje, nešto manje od dvije tone prema svemu sudeći.

Koji točno kolumbijski kartel stoji iza pošiljke u Odessi zasad se ne zna, u Italiji je to navodno bio kartel 'Gulf klan'.

U siječnju ove godine također u Italiji, taj put u Livornu, zaplijenjeno je 650 kilograma kokaina vrijednog oko 130 milijuna eura. Taj put droga je bila skrivena u limenkama s kavom i u originalu je teret bio pretovaren u Kostariki. 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"