Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
23 komentara

Mađarski ministar: 'Mi nikada nećemo biti zemlja migranata'

U govoru pred UN-ovim Vijećem za ljudska prava Peter Szijjarto je optužio "neke UN-ove dužnosnike", ne imenujući ih, da "iznose sramotne i neprihvatljive laži o Mađarskoj"

Hungarian Foreign Minister Szijjarto addresses the Human Rights Council at the United Nations in Geneva
Foto: DENIS BALIBOUSE/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
23 komentara

Mađarski ministar vanjskih poslova optužio je u srijedu Ujedinjene narode da iznose laži o migracijskoj politici njegove zemlje i istaknuo da ona "nikad neće biti zemlja migranata".

U govoru pred UN-ovim Vijećem za ljudska prava Peter Szijjarto je optužio "neke UN-ove dužnosnike", ne imenujući ih, da "iznose sramotne i neprihvatljive laži o (...) Mađarskoj".

"Očito je da su UN-ovi dužnosnici koji iznose te laži o Mađarskoj pristrani u vezi s migrantskim pitanjem. No mogu vam reći da Mađarska nikad neće biti zemlja migranata", dodao je.

"Nikad nećemo dopustiti ni jednom jedinom ilegalnom migrantu da stupi na teritorij naše zemlje", istaknuo je.

Mađarska je 11. rujna već odbila kritike UN-ova Visokog povjereništva za ljudska prava o svojoj migracijskoj politici pošto je ono dan ranije bilo izvijestilo da se upoznalo s "nevjerojatnim izvješćima" u kojima se navodi da migranti u tranzitnoj zoni nisu dobivali hranu.

"Konstruktivan dijalog s vladama prije preuranjenog donošenja zaključaka sigurno bi pozitivno djelovao na našu zajedničku zadaću promicanja i zaštite ljudskih prava svake osobe", rekla je mađarska veleposlanica Zsuzsanna Horvath u UN-ovu Vijeću za ljudska prava.

Mađarska veleposlanica dodaje da "nitko nije zadržan u mađarskim tranzitnim zonama" i da se "hrana dijelila i dijelit će se svima koji su već podnijeli zahtjev za azil". 

Dana 10. rujna skupina UN-ovih posebnih izvjestitelja za ljudska prava oštro je kritizirala nove mađarske mjere radi "sprečavanja ulaska migranata i izbjeglica u zemlju".
 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message