Obavijesti

News

Komentari 1

Mađerov HSS napustilo 50-ak članova, a stiže im i pojačanje

Mađerov HSS napustilo 50-ak članova, a stiže im i pojačanje
1

"Na prostoru županije imamo otprilike tri tisuće članova. Izlaskom Darka Korena iz stranke, istupnicu je potpisalo još 50-ak članova, a u samoj Koprivnici tek njih 15"

VIDEO

Hrvatsku seljačku stranku u Koprivničko-križevačkoj županiji napustilo je 50-ak članova, a po riječima predsjednika Županijske organizacije HSS-a u Koprivničko-križevačkoj županiji i HSS-ovog saborskog zastupnika Mladena Mađera, stranci pristižu novi članovi ili se aktiviraju oni koje su dojučerašnji čelnici Branko Hrg i Darko Koren marginalizirali.  

Njegovu tvrdnju da izlazak Darka Korena i još nekih članova iz HSS-a te njihovo osnivanje Mreže nezavisnih lista nije oslabilo HSS na konferenciji za novinare u utorak u Koprivnici potvrdio je i predsjednik koprivničkog HSS-a Ivan Pal.

"Na prostoru županije imamo otprilike tri tisuće članova. Izlaskom Darka Korena iz stranke, istupnicu je potpisalo još 50-ak članova, a u samoj Koprivnici tek njih 15. To nije zabrinjavajuća brojka, jer smo, u međuvremenu, dobili i neke nove članove", rekao je Pal.

Iz HSS-a napominju da će imati tri kandidata za župana Koprivničko-križevačke županije.

"To je načelnik općine Koprivnički Bregi Mario Hudić, načelnik općine Molve Zdravko Ivančan i načelnik Novog Virja Branko Mesarov", rekao je.

Ustvrdio je da je HSS još uvijek najjača stranka u toj županiji i da je kao takvu treba uvažavati.

"Mi svog kandidata za župana imamo, ali otvoreni smo i za druge kombinacije. Tek ćemo ući u pregovore s potencijalnim koalicijskim partnerima i po njihovu okončanju ćemo znati u kojem sastavu ćemo osvajati županijsku vlast", naglasio je Mađer te dodao kako će na lokalnim izborima gradske i općinske organizacije imati autonomnost pri odlučivanju s kime sklopiti koalicijski sporazum.

Prije nego što je progovorio o planovima za predstojeće izbore, Mađer se obračunao s donedavnim stranačkim kolegom Brankom Hrgom kojeg je nazvao "velikim vođom".

"U prethodnom sazivu, osigurao je samo jedno saborsko mjesto HSS-u. To mu je bilo dovoljno da se uhljebi. Drugi značajan potez velikog vođe jest bio taj da je na unutarstranačkim izborima za predsjednika HSS-a ispao već u prvom krugu. Treća stvar, osigurao si je ulazak u ovaj saziv Sabora na listi druge stranke", rekao je Mađer te ustvrdio da HSS-u, unatoč stranačkim previranjima, koja su, tvrdi, okončana, raste rejting u društvu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...
'JA SAM POBJEDNIK'

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...

LOKALNI IZBORI Kerum tvrdi da je pokraden: 'To nije viđeno ni u Zimbabveu, ni u Ugandi. Sram ih bilo, njihova predsjednika i sve njih. Ispričavam se gledateljstvu, ali njima nikako'

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"
NAKON POBJEDE NA IZBORIMA

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"

NIJE ZA NOVE IZBORE: Radimir Čačić razgovarao je s novinarom 24sata Borisom Rašetom i prokomentirao lokalne izbore, krizu u svojoj bivšoj stranci HNS-u kao i krizu Vlade
Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca
DAMIR MANDIĆ

Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca

Markantni ravnatelj karlovačke gimnazije Damir Mandić (HDZ) novi je karlovački gradonačelnik. Obiteljski čovjek, otac troje djece nekad je mislio da će svoj život posvetiti Bogu...