News

Komentari 4

Macron pozvao na još sankcija Rusiji nakon pokolja u Buči

Macron pozvao na još sankcija Rusiji nakon pokolja u Buči

Nove sankcije trebale bi biti usmjerene na ugljen i naftu, kazao je Macron, koji se ovaj mjesec ponovno natječe na izborima za predsjednika

Rusiji treba nametnuti još sankcija jer postoje jasni pokazatelji da je ruska vojska odgovorna za ubojstva civila u ukrajinskome gradu Buči, izjavio je u ponedjeljak francuski predsjednik Emmanuel Macron.

- Postoje vrlo jasni pokazatelji ratnih zločina. U određenoj mjeri utvrđeno je da je ruska vojska odgovorna (za pokolj u Buči). Zbog ovoga što se dogodilo u Buči potreban je novi krug sankcija i vrlo jasne mjere - kazao je Macron za radio France Inter.

Nove sankcije trebale bi biti usmjerene na ugljen i naftu, kazao je Macron, koji se ovaj mjesec ponovno natječe na izborima za predsjednika.

Rusija je u nedjelju porekla da su njezine snage odgovorne za smrti civila u gradu Buči, te su kazale da se radi o ukrajinskoj predstavi za zapadne medije.

Zbog sankcija koje su Sjedinjene Države i njezini saveznici nametnuli zbog invazije na Ukrajinu 24. veljače, ekonomija Rusije suočava se s najdubljom krizom od raspada Sovjetskog Saveza 1991. godine.

>>Stanje u Ukrajini iz minute u minutu pratite ovdje<<

Najčitaniji članci