Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
18 komentara

Macron uvjerava da mogu u pet godina obnoviti Notre Dame

"Mnoge brinu radovi u tako zgusnutom rasporedu, priznao je Macron aludirajući na polemiku izazvanu njegovom željom da se brzo krene s radovima i rekao da preuzima odgovornost za raspored

Notre Dame cathedral fire
Foto: Victoria Jones/Press Association/PIXSELL
18 komentara

Francuski predsjednik Emmanuel Macron ustvrdio je u petak kako je moguće u roku od 5 godina obnoviti katedralu Notre Dame u Parizu, opustošenu u požaru 15. travnja, bez kompromisa glede kvalitete, odgovarajući na sumnje više stručnjaka.

"Petogodišnji rok obnove je moguć bez ugrožavanja kvalitete materijala i procesa", ocijenio je francuski predsjednik u govoru u počast dobitnika Pritzkerove nagrade 2019. Japanca Arata Isozakiena pred stotinjak arhitekata iz cijelog svijeta.

Notre Dame cathedral fire | Autor: Gareth Fuller/Press Association/PIXSELL Foto: Gareth Fuller/Press Association/PIXSELL

"Mnoge brinu radovi u tako zgusnutom rasporedu", priznao je aludirajući na polemiku izazvanu njegovom željom da se brzo krene s radovima. "Svjesno preuzimam odgovornost za taj zgusnuti raspored koji se ne temelji ni na kakvoj detaljnoj i stručnoj analizi", dodao je Macron.

"Moramo napraviti inventivnu rekonstrukciju nadahnutu onim što je učinio Violett-Le-Duc, koji je u XIX. stoljeću izgradio šiljasti zvonik i izbjegao svaki spor starog i modernog i smjelo odabrao spoj tradicije i modernog", istaknuo je.

TVRDI ARHITEKT Drvo je najbolje rješenje za obnovu izgorjele Notre Dame

Deset dobitnika nagrade Pritzker su došli u Elizejsku palaču prije velike svećane dodjele nagrade u Versaillesu.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message