Obavijesti

News

Komentari 78

'Mahao je srebrnim pištoljem i pogledom tražio nekog u grupi'

'Mahao je srebrnim pištoljem i pogledom tražio nekog u grupi'
5

Pucnjavi na terasi kafića Adria u Osječkoj ulici u Rijeci, nakon koje je šestero osumnjičenih završilo u pritvoru, prethodili su obračuni na Turniću i Potoku

VIDEO

Pucnjavi na terasi kafića Adria u Osječkoj ulici u Rijeci, nakon koje je šestero ljudi završilo u pritvoru, prethodili su obračuni na Turniću i Potoku. Iza cijelog incidenta stoje dvije zaraćene obitelji koje su navodno duže vrijeme u sukobu.

Sve je započelo na benzinskoj postaji. Svjedokinja, koja se zatekla na mjestu okršaja s malenom kćeri, kazala je da je muškarac udaljen od nje svega dva metra mahao srebrnim pištoljem. Tražio je pogledom osobu u grupi nekoliko ljudi koji su sjedili na automobilima odmah do pumpe. Potom je jedna od osoba iz te skupine, počela trčati među automobilima, napravio je krug oko praonice automobila da bi nekoliko trenutaka kasnije sjeli u automobile i krenuli jedan za drugi, opisala je svjedokinja za Novi list.

Jedan od muškaraca, koji je bio na benzinskoj postaji, otišao je na Potok te tamo propucao u nogu ženu iz druge obitelji, s kojom je u sukobu. Nije poznato što se tamo točno događalo, no nakon toga je napadač sjeo u automobil i krenuo prema Škurinjama.

Vatrenom obračunu prethodila je divlja vožnja dvojice vozača koji su jurili iz smjera Ulice 1. maja. U jednom trenutku vozač iz BMW-a, koji je član iste obitelji kao i propucana žena, prepriječio je put drugom BMW-u u kojem su bili napadač i suvozač iz druge obitelji. Muškarac iz prvog BMW-a je izašao iz auta i odmah počeo pucati. Muškarac koji je propucao ženu na Potoku ranjen je u obračunu - zadobio je više prostrjelnih rana lijevu i desnu nogu.

Pucnjava je šokirala goste kafića, od kojih su neki bili u društvu djece. Čim su čuli hice, bacili su se na pod u strahu da ih metak ne pogodi.

Policija je ubrzo na kriminalističko istraživanje privela šestero ljudi.

Sestra ranjenog muškarca kaže da je član druge obitelji u već nekoliko navrata prijetio njenom bratu, a sve su prijavili i policiji. Sama kaže da ne zna što je motiv napada na njenog brata.

Sukob dviju obitelji: 18-godišnjak pokušao ubiti, pomagala mu 36-godišnjakinja

Nakon provedenoga kriminalističkog istraživanja, policija je kazneno prijavila 18-godišnjaka zbog pokušaja ubojstva vatrenim oružjem u utorak u Rijeci, a 36-godišnjakinju za pomaganje u tom kažnjivom djelu, izvijestila je primorsko-goranska Policijska uprava.

Kriminalističko istraživanje provedeno je u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom zbog teško ranjenog 24-godišnjaka i lakše ranjene 24-godišnje hrvatske državljanke.

Osim za pokušaj ubojstva 24-godišnjaka, 18-godišnjak se tereti i za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

Oboje su predani pritvorskom nadzorniku.

Primorsko-goranska Policijska uprava zahvaljuje građanima na pravodobnim dojavama koje su policiji pomogle da brzo pronađe počinitelja.

Pucnjava u Osječkoj ulici u Rijeci dogodila se oko podneva na blagdan Svih svetih, nakon što je jedan automobil zapriječio prolazak drugom te je jedan vozač iz pištolja propucao nogu mladiću iz drugog automobila. Pucnjava pokraj terase ugostiteljskog objekta punog gostiju dogodila se nakon jurnjave automobila iz drugog kraja Rijeke, s Turnića. Prije izgreda u Osječkoj ulici, žena je ranjena u pucnjavi u Potoku.

Navodno je riječ o sukobu dviju obitelji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C