Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
76 komentara

Majka je ogorčena: U školi su uhitili autističnog dječaka (10)

SAD: Uhitili su ga pred ostalim učenicima i nastavnicima. Bila sam bespomoćna no nisam smjela dozvoliti da me osjećaji svladaju, kaže majka Luanne Haygood

Foto: Screensot/Luanne Haygood

Majka s Floride je na internetu objavila video uhićenja njezinog autističnog sina (10). 

- Bila sam strahovito ljuta. Kao da je to bila igra dokazivanja moći - rekla je majka Luanne Haygood.

Policija je rekla da je  John Benjamin Haygood uhićen 12. travnja jer je nasrnuo na "školske vlasti". Stavili su mu lisice, odveli ga iz škole i zadržan je u postaji. Majka kaže da je sve počelo još prošle godine. Njezin je sin tada u školi Okeechobee Alternative Academy udario pomoćnika u nastavi i nanio mu ogrebotine, piše CBS.

- Sinu sam tada rekla da mora ići u školu, a on je meni rekao kako ne želi i da ne voli pomoćnika - kaže Luanne Haygood. Kaže kako ne niječe da je njezin sin u školi bio nasilan, ali kaže kao je to posljedica njegovog autizma.

U listopadu je John isključen s nastave i morao je svoje školske zadatke završiti kod kuće. 12. travnja je došao u školu s majkom na testiranje, no to nije prošlo dobro. 

- Uhitili su ga pred ostalim učenicima i nastavnicima. Bila sam bespomoćna no nisam smjela dozvoliti da me osjećaji svladaju. Želim nešto učiniti da i druga djeca ne moraju prolaziti isto - rekla je majka.

John se pred sucem mora pojaviti u svibnju.

Škola je novinarima rekla kako slučaj ne mogu komentirati i kako se nadaju da će i dalje surađivati s obiteljima svih svojih učenika kako bi se djeci pomoglo u njihovom ponašanju i učenju. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message