Obavijesti

News

Komentari 24

Male osnovce tjeraju da na nastavu idu u srednju školu

Male osnovce tjeraju da na nastavu idu u srednju školu
1

DOSTA IM JE: Roditelji su ogorčeni jer je u školu u Jelkovcu upisano dodatnih 300 učenika. Zbog gužve četvrti razredi idu u drugu smjenu u drugu školu...

VIDEO

U zagrebačku Osnovnu školu Novi Jelkovec ove je školske godine upisano 1100 učenika, iako je škola sagrađena za 800 đaka. Zbog toga učenici četvrtih razreda osnovne škole sad nastavu pohađaju u popodnevnom turnusu u obližnoj Srednjoj školi Novi Jelkovec, gdje, tvrde roditelji, u popodnevnoj smjeni nema pedagoga, logopeda ni psihologa. Grad Zagreb je odluku o upisu dodatnih učenika donio uoči parlamentarnih izbora.

- Djeca pohađaju školu samo u popodnevnoj smjeni bez adekvatnog osoblja koje bi o njima brinulo. Zbog takve odluke i rasporeda ne mogu pratiti izvanškolske aktivnosti. Sve to roditelji su saznali tek 31. kolovoza, nekoliko dana prije početka nove školske godine. Škola je krcata, ima puno djece, ali ovo nije rješenje. Djeca su ujutro prepuštena sama sebi jer većina roditelja radi te se o njima nema tko skrbiti - ispričao nam je ogorčeni roditelj jednog učenika, koji je želio ostati anoniman.

Kaže da je poslao pritužbu Ministarstvu znanosti i obrazovanja, ali još nije dobio odgovor.

- Mi smo samo dobili naputak Gradskog ureda za obrazovanje da primimo učenike u školu i po tome smo postupili. Zašto je toliko učenika upisano, ne znam. To morate pitati djelatnike u osnovnoj školi. Mi smo samo izvršili svoj dio - rekli su nam u Srednjoj školi Jelkovec.

U dopisu koji smo dobili iz Ureda gradskog pročelnika Ivice Lovrića tvrde da je pojačano naseljavanje u Jelkovec uzrok povećanja broja upisane djece.

- Stručna služba OŠ Jelkovec ustrojena je za potrebe svih učenika OŠ Jelkovec uključujući razumljivo i za učenike IV. razreda koji će školsku godinu 2016/2017. pohađati u prostoru Srednje škole Jelkovec. Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport priprema potrebnu dokumentaciju za nadogradnju OŠ Jelkovec, koja bi se trebala realizirati tijekom 2017. - šturo su nam odgovorili.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.