Obavijesti

News

Komentari 1

'Malenica će položiti prisegu kada se za to steknu uvjeti, a mijenjat će ga državni tajnik'

'Malenica će položiti prisegu kada se za to steknu uvjeti, a mijenjat će ga državni tajnik'

Malenica je sada u samoizolaciji i u četvrtak kada budemo raspravljali o programu vlade i ministrima on neće biti nazočan, rekao je predsjednik saborskog Kluba HDZ-a Branko Bačić

VIDEO

Predsjednik saborskog Kluba HDZ-a Branko Bačić rekao je u utorak da kandidat za ministra pravosuđa i uprave Ivan Malenica, koji je pozitivan je na koronavirus, neće moći položiti prisegu dok se ne steknu zdravstveni uvjeti, a mijenjat će ga državni tajnik kojeg će izabrati vlada.

- Malenica je sada u samoizolaciji i u četvrtak kada budemo raspravljali o programu vlade i ministrima on neće biti nazočan. S obzirom da je on kandidat za ministra pravosuđa i uprave glasovati ćemo o njemu,  ali će njegov mandat u punom smislu riječi početi teći onog trenutka kada položi prisegu - rekao je Bačić novinarima nakon sjednice saborskog kluba HDZ-a.

Zagreb: Sjednica Vlade održana u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici

Pojasnio je i kako Malenica u ovom trenutku neće položiti prisegu dok se ne steknu zdravstveni uvjeti da ju može položiti ili će u idućih nekoliko dana, u ovisnosti o širenju epidemije u Hrvatskoj, možda i prići izmjenama saborskog Poslovnika gdje bi se – osobama koje su oboljele ili su u samoizolaciji, omogućilo da putem video-linka glasuju o bilo kojim aktima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

No, rekao je Bačić, za to je potrebna promjena Poslovnika po hitnom postupku pa će o tome još vidjeti.

Naveo je i da kada je u pitanju rad ministra njega uvijek može mijenjati državni tajnik, ali prisegu umjesto ministra nitko drugi ne može položiti.

- Malenica da bi počeo s radom mora položiti prisegu. Ali, kada bi i položio prisegu on opet ne može raditi jer mora biti u samoizolaciji. Činjenica da nije položio prisegu u bitnome ništa ne mijenja jer ionako ne bi mogao raditi. Njega će mijenjati državni tajnik kojega će vlada, nakon što bude konstituirana, izabrati. Poslove upravljanja ministarstvom pravosuđa i uprave će do povratka ministra Malenice na svoju dužnost i polaganja prisege će obavljati za to imenovani državni tajnik - kazao je Bačić.

Izvijestio je i da je večeras održana konstituirajuća sjednica Kluba zastupnika HDZ-a kojoj su se kasnije pridružili i ostali zastupnici vladajuće većine.

Šibenikk: Potpisivanje ugovora za projekt Povečanje integrirane mobilnosti na području grada

Klub HDZ-a je prihvatio prijedlog stranačkog Predsjedništva da Gordan Jandroković bude predsjednik Hrvatskog sabora, a da iz redova vladajuće većine potpredsjednici budu akademik Željko Reiner, Ante Sanader i Furio Radin.

Također, prihvatili su i prijedloge za sve ostale predsjednike i članove saborskih radnih tijela koje će sutra izabrati na konstituirajućoj sjednici Hrvatskog sabora, a prihvatili su i prijedloge koje su im dostavili predstavnici nacionalnih manjina sukladno dogovoru.

Bačić je najavio i da će sutra na konstituirajućoj sjednici izabrati predsjednika Sabora i saborska radna tijela, a nakon toga će raspraviti prijedlog zakona o ustrojstvu ministarstava i drugih središnjih državnih tijela. U četvrtak bi mandatar Andrej Plenković u Saboru predstavio program vlade i članove svog kabineta te bi navečer bila i izabrana nova vlada.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?
NOVA SAZNANJA?

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...