News

Komentari 13

Malenica o Tomaševiću: 'Zakon će se mijenjati, nasilje u obitelji bit će prepreka za kandidaturu'

Malenica o Tomaševiću: 'Zakon će se mijenjati, nasilje u obitelji bit će prepreka za kandidaturu'

Vjerujem da ćemo uz izmjenu Zakona o lokalnim izborima, i nizom drugih zakona, uvrstiti to kazneno djelo kao prepreku za kandidiranje na lokalnim izborima, rekao je ministar uprave

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević pravomoćno je osuđen zbog nasilja nad suprugom, no usprkos toma ostaje na dužnosti te osuda ne sprječava njegovu ponovnu kandidaturu na nadolazećim lokalnim izborima, ali ministar uprave Ivan Malenica za Dnevnik Nove TV otkrio je kako bi se to moglo promijeniti.

Tomašević se na sudu branio i tvrdio kako je on žrtva, a u siječnju je rekao kako se radi o svađi:

- I dalje smatram da je to obiteljska situacija, da je to obiteljska svađa mene i moje supruge.

- Učestalo joj govorio da je luđakinja i da se ide liječiti, da je glupa kravetina, glupača i luda krava. Fizički nasrtao na nju, hvatao ju objema rukama za vrat i snažno stiskao te ju šamarao, govorio joj da će ju ubiti, izbosti, zadaviti i rasparati grkljan - u siječnju je opisao sudac Slaven Vidmar.

- Kazna ne odražava stav države o nultoj toleranciji na nasilje -rekla je Sanja Sarnavka iz zaklade "Solidarna".

Tomašević ostaje na svojoj funkciji, a može se i kandidirati na nadolazećim izborima:

- Hoće li se kandidirati? Vjerojatno hoće. Ima li šanse? To sve ovisi o HDZ-u i s kim će HDZ ići na lokalne izbore - rekla je Tamara Puač, nezavisna vijećnica u Gradu Požegi.

Cijele se situacije za Novu TV dotaknuo i ministar Malenica:

- Nulta stopa tolerancije nad tim djelima nasilja u obitelji. Vjerujem da ćemo uz izmjenu Zakona o lokalnim izborima, i nizom drugih zakona, uvrstiti to kazneno djelo kao prepreku za kandidiranje na lokalnim izborima.

Najčitaniji članci