Obavijesti

News

Komentari 6

Mali Viktor napisao je pismo ravnatelju: Igrali ste sa mnom šah i uvijek ste nasmijani...

Mali Viktor napisao je pismo ravnatelju: Igrali ste sa mnom šah i uvijek ste nasmijani...
3

Ravnatelj Osnovne Škole Milana Langa u Bregani Igor Matijašić na Facebooku je objavio pismo koje je dobio od trećašića Viktora. Ravnatelj priznaje: Zbog ovakvih stvari ovo je najbolji posao na svijetu...

VIDEO

Prva dva razreda Viktor je bio u produženom boravku, a dogovor je bio s njegovim tatom da ga ranije dovede u školu, jer su i mama i tata radili rano. Vidio sam da sjedi sam, pa sam donio šah i tu smo se sjeli, u naš školski kutak za odmor.
Opisuje nam tako Igor Matijašić, ravnatelj Osnovne škole Milana Langa u Bregani kako je nastalo pismo koje je  prošli tjedan zagrijalo mnoga srca u ovome sivilu. 
"Sjećam se prvog razreda kada sam dolazio rano u školu prije svih i bilo mi je dosadno. Onda ste me vi pitali hoću li igrati šah. To mi je puno značilo. Uvijek ste nasmijani i veseli. Sviđa mi se to što ste marljivi i uporni. Uvijek pohvalite nečiji dar. Brinete se za djecu, učitelje i ostale radnike u školi", ispisano je pravilnim slovima na papiru koji je devetogodišnji Viktor Tucaković ukrasio malom dugom, a potom po učiteljici Aleksandri poslao Matijašiću. Pismo je napisao na satu, bez da mu je itko dao uputu.

- Želio sam da ravnatelj bude sretan - jednostavno nam kaže bistrooki dječak, dok rado odgovara na naša pitanja. Sada je trećašić i zanima ga, kaže, filatelija, a htio bi biti znanstvenik u području geografije. A šah, pitamo ga. Prva dva razreda proveo je svako jutro igrajući šah sa svojim ravnateljem dok ne počne nastava. I to puno prije nego što nam se ta prekrasna igra preko serije "Damin gambit" opet uvukla pod kožu.

- Povremeno ga igram. Sad idem na nogomet. Igram napad - odgovara devetogodišnjak koji je s tri godine već znao čitati, a prije nego što je krenuo u školu znao je sve glavne gradove svijeta. Učenje mu dolazi prirodno, a u školi mu je najdraže učiti matematiku i vjeronauk. Najviše mu se, kaže, svida biblijska priča o Stvaranju. 

Pokretanje videa...

Pismo ravnatelju 02:04

Matijašić je pismo objavio na svome Facebooku, priznavši da mu izmamilo suze radosnice. A koliko je ganut, nije mogao sakriti ni kad smo ih posjetili u Bregani. Dok su djeca radila s učiteljima i nastavnicima u njihovim razrednim "mjehurićima", u holu škole spremačice, domar i ravnatelj žustro su radili. Svaki kutak se mora dezinficirati, svaka epidemiološka mjera ispoštovati. Djeca nose maske, svi ih nose, a Matijašiću svaki cas netko donosi mobitel, kuharica, tajnica. I na svako pitanje odgovara ljubazno i sa smješkom.

U svoj napetosti ovih dana, njihova škola je pravi mjehurić sigurnosti. U holu svjetluca veliki okićeni bor, sve je ukrašeno dječjim radovima, a smijeh se čuje iz učionica. 
Viktor je, otkriva nam ravnatelj, baš posebno dijete. Tijekom testiranja darovitosti u prva dva razreda, on je odmah iskočio.
- Sve voli isprobati, ima ga svugdje po Bregani, u svemu sudjeluju i pomažu, i on i njegova obitelj. A posebna zasluga ide i njegovoj učiteljici Aleksandri, koja zaista radi čuda s djecom. Za Viktora uvijek ima i dodatne programe, kako bi ga što više potaknula. Za svako dijete zna što mu treba, a preko pametne ploče u redovitu nastavu ukljucuje i djecu koja su ovih dana u samoizolaciji - ističe Matijašić, kojem je jedna od glavnih ravnateljskih dužnosti da su djeca sigurna i vesela, a zaposlenici zadovoljni.

"Današnja poruka jednog prekrasnog mladog bića po imenu Viktor Tucaković (učenik trećeg razreda) izmamila mi je istovremeno i osmijeh i suzu radosnicu... Ovo je još jedan dokaz zašto je rad u školi najljepši posao na svijetu. Rečenice koje je napisao Viktor za mene imaju veći značaj od svih materijalnih stvari na svijetu zajedno... ❤️", napisao je Matijašić, a ovo iskreno Viktorovo pismo izazvalo je brojne pozitivne reakcije njegovih Facebook pratitelja.

Osnovna škola Milana Langa i inače je poznata po inovacijama, zanimljivim projektima i velikoj podršci cijeloj zajednici u Bregani. Matijašić i njegovi zaposlenici, kako nastavnici, učitelji, tako i nenastavno osoblje, stalno unaprjeđuju nastavu. Tako su prošle jeseni za Dan kravate napravili najdužu kravatu u zemlji, a vrlo često upravo je škola mjesto koje okuplja stanovnike Bregane i okolice u brojnim događanjima. Matijašić stoga ističe, rad s učenicima najljepši je na svijetu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.