Obavijesti

News

Komentari 278

Malog azilanta napali i prijetili mu: 'Tvoj život je odsad teror'

Osim putem poruka, dječaka je skupina nasilnika i fizički napala i prijetila mu, ističu iz Udruge 'Are You Syrious'. Slučaj je prijavljen pravobraniteljici za djecu i policiji

VIDEO

Udruga 'Are you Syrious?' na svom Facebook profilu objavila je divljačke prijetnje upućene maloljetnom azilantu iz Iraka koji je u Hrvatsku došao bježeći od ISIL-a, a čija se obitelj nedavno doselila u jedan zagrebački kvart.

"Bez oružja jer ako ga budeš imao, glava će ti odletjeti kao da si u Siriji", "I kolcem i lancem i bokserom u glavu za Dinamovu slavu", "Na mojem si tlu, život će ti postati pakao sada", "Ne možeš mrdnuti bez moje dozvole", "Tvoj život je odsad teror", "Ti si samo sirijski doručak za nas", "Nitko te ne želi ovdje" i slične prijetnje stigle su maloljetniku u porukama. 

Osim putem poruka, dječaka je skupina nasilnika i fizički napala i prijetila mu.

- Maloljetnika je nasilnik, kojeg ne poznaje od ranije, u pratnji još dvojice mladića dočekao na autobusnoj stanici u susjedstvu te ga je fizički napao. Maloljetnik koji se u trenutku napada vraćao iz škole uspio je pobjeći nasilnicima i pozvati oca i brata da dođu po njega. Dok su se zajedno vraćali kući, na početku ulice u kojoj žive iznova su ih dočekala četiri njima nepoznata mladića koji su im nastavili prijetiti - navode iz Udruge.

Dodaju da je slučaj prijavljen pravobraniteljici i policiji te ističu kako očekuju brzu i efikasnu reakciju. Napadnutoj obitelji podršku pružaju volonteri udruge Are You Syrious i JRS - Isusovačka služba za izbjeglice.

Maloljetnik predan pritvorskom nadzorniku

Policijski službenici I. policijske postaje Zagreb odmah po saznanju za događaj započeli su kriminalističko istraživanje, rekli su nam u PU zagrebačkoj.

- Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja zbog kaznenog djela tjelesne ozljede i kaznenog djela  prijetnje, a sve u svezi sa zločinom iz mržnje na štetu maloljetnog državljanina Iraka, policijski su službenici pritvorskom nadzorniku predali maloljetnog hrvatskog državljanina dok su nadležnom državnom odvjetništvu podnijeli posebno izvješće.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 278
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...