News

Komentari 38

Malu Stephanie najviše veseli igra sa sestrom Melanie (9)

Malu Stephanie najviše veseli igra sa sestrom Melanie (9)

Stephanie, koja boluje od Arnold-Chiarijeve malformacije, u petak je prvi puta nakon 3,5-mjesečnog boravka na liječenju u SAD-u, spavala u svome krevetu u Zadru

Malena Stephanie Milda (5,5), koja boluje od rijetke Arnold-Chiarijeve malformacije, u petak je prvi puta nakon 3,5-mjesečnog boravka na liječenju u SAD-u, spavala u svome krevetu u Zadru. 

Najviše je veseli što je ponovno sa svojom sestrom Melanie (9), s kojom se napokon može bezbrižno igrati. Odsada će dvaput puhati svjećice na torti, 10. listopada, kada je uspješno operirana u Chicagu i 11. travnja kada slavi rođendan. 

"Sretni smo što smo se vratili kući"

– Sve je dobro. Operacije je dobro prošla. Sretni smo što smo se vratili kući, a liječenje s terapijama nastavljamo u zadarskoj bolnici. Bolest koju ona ima nije u potpunosti izliječena, nego zaliječena. Sada je sve u redu i nadamo se da će tako i ostati. Iako postoji mogućnost nekih komplikacija, nadamo se da do toga neće doći - rekla je Stephaniena mama Anita, koja je čitavo vrijeme s njom bila u Americi. Obitelji je, kaže, najteže pala razdvojenost, no od velike pomoći bili su joj brojni Hrvati koji žive u Chicagu. 

"Sve smo hrabro podnosili kako bi Stephanie bila dobro"

– U SAD-u smo se morali dulje zadržati, jer su je počele boljeti nožice, ali kao što vidite Stephanie je jako puno izrasla, jer se oslobodila „kočnica“ koja je prije operacije bila začepljena. Ona raste, dobila je pet kilograma u dva mjeseca, kaže mama Anita. Dodaje kako je tretman u bolnici bio neusporediv s Hrvatskom. Tata Ivica tome dodaje kako su morali sve hrabro podnositi, jer im je bilo najvažnije da Stephanie opet bude dobro. 

– Ja bih još samo htjela ispričati, na dan kada smo se spremali na operaciju, Stephanie me pitala kuda idemo, a ja odgovaram u bolnicu. A, ona će na to, 'jel' idemo na operaciju'. Kada sam odgovorila potvrdno, ona je samo rekla 'dobro'. Znači ona je znala da će joj to pomoći da nestane njezina bol. 

Osnivanje zaklade za djecu koja boluju od Arnold-Chiarijeve malformacije

Obitelj je još jednom zahvalila svima koji su tijekom jedne od najvećih humanitarnih akcija u Hrvatskoj stala uz njih i pomogla im skupiti novac za skupu operaciju i boravak u SAD-u. Za kraj mjeseca su najavili konferenciju za novinare, na kojoj bi trebali predstaviti osnivanje zaklade za djecu koja boluju od Arnold-Chiarijeve malformacije. Na taj način, savjetima, informacijama i novčano žele pomoći da i drugoj djeci bude bolje, kao i njihovoj Stephanie.

Najčitaniji članci