Obavijesti

News

Komentari 38

Malu Stephanie najviše veseli igra sa sestrom Melanie (9)

Malu Stephanie najviše veseli igra sa sestrom Melanie (9)
3

Stephanie, koja boluje od Arnold-Chiarijeve malformacije, u petak je prvi puta nakon 3,5-mjesečnog boravka na liječenju u SAD-u, spavala u svome krevetu u Zadru

VIDEO

Malena Stephanie Milda (5,5), koja boluje od rijetke Arnold-Chiarijeve malformacije, u petak je prvi puta nakon 3,5-mjesečnog boravka na liječenju u SAD-u, spavala u svome krevetu u Zadru. 

Najviše je veseli što je ponovno sa svojom sestrom Melanie (9), s kojom se napokon može bezbrižno igrati. Odsada će dvaput puhati svjećice na torti, 10. listopada, kada je uspješno operirana u Chicagu i 11. travnja kada slavi rođendan. 

"Sretni smo što smo se vratili kući"

– Sve je dobro. Operacije je dobro prošla. Sretni smo što smo se vratili kući, a liječenje s terapijama nastavljamo u zadarskoj bolnici. Bolest koju ona ima nije u potpunosti izliječena, nego zaliječena. Sada je sve u redu i nadamo se da će tako i ostati. Iako postoji mogućnost nekih komplikacija, nadamo se da do toga neće doći - rekla je Stephaniena mama Anita, koja je čitavo vrijeme s njom bila u Americi. Obitelji je, kaže, najteže pala razdvojenost, no od velike pomoći bili su joj brojni Hrvati koji žive u Chicagu. 

"Sve smo hrabro podnosili kako bi Stephanie bila dobro"

– U SAD-u smo se morali dulje zadržati, jer su je počele boljeti nožice, ali kao što vidite Stephanie je jako puno izrasla, jer se oslobodila „kočnica“ koja je prije operacije bila začepljena. Ona raste, dobila je pet kilograma u dva mjeseca, kaže mama Anita. Dodaje kako je tretman u bolnici bio neusporediv s Hrvatskom. Tata Ivica tome dodaje kako su morali sve hrabro podnositi, jer im je bilo najvažnije da Stephanie opet bude dobro. 

– Ja bih još samo htjela ispričati, na dan kada smo se spremali na operaciju, Stephanie me pitala kuda idemo, a ja odgovaram u bolnicu. A, ona će na to, 'jel' idemo na operaciju'. Kada sam odgovorila potvrdno, ona je samo rekla 'dobro'. Znači ona je znala da će joj to pomoći da nestane njezina bol. 

Osnivanje zaklade za djecu koja boluju od Arnold-Chiarijeve malformacije

Obitelj je još jednom zahvalila svima koji su tijekom jedne od najvećih humanitarnih akcija u Hrvatskoj stala uz njih i pomogla im skupiti novac za skupu operaciju i boravak u SAD-u. Za kraj mjeseca su najavili konferenciju za novinare, na kojoj bi trebali predstaviti osnivanje zaklade za djecu koja boluju od Arnold-Chiarijeve malformacije. Na taj način, savjetima, informacijama i novčano žele pomoći da i drugoj djeci bude bolje, kao i njihovoj Stephanie.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa