Obavijesti

News

Komentari 51

Mama školarke koja je otkrila priču o gladnim prvašićima: 'Ne želim se ispričati, to je sramota'

Mama školarke koja je otkrila priču o gladnim prvašićima: 'Ne želim se ispričati, to je sramota'
1

Jurčić tvrdi da je Sudar Begov 'samo na temelju priče svojega djeteta, krenula u diskreditaciju škole, djelatnika i ravnateljice, učenika i roditelja' prijavila slučaj Ministarstvu

VIDEO

Nakon što je inspekcija Ministarstva znanosti i obrazovanja utvrdila nepravilnosti u OŠ Draginići, u kojoj su prvašići ostali gladni, te zatražila od ravnateljice Marice Jurčić da se ispriča roditeljima, ravnateljica je istovremeno zatražila od Melite Sudar Begov, majke djevojčice koja je priču javila medijima da se ispriča, piše Telegram. 

Jurčić tvrdi da je Sudar Begov 'samo na temelju priče svojega djeteta, krenula u diskreditaciju škole, djelatnika i ravnateljice, učenika i roditelja' prijavila slučaj Ministarstvu. Ipak, majka djevojčica odbila se ispričati, a uputila je ravnateljici, nadležnim institucijama te ministrici Blaženki Divjak pismo. 

Sudar Begov je izjavila kako se se ravnateljica prvo ispričala zbog događaja te da je izrazila žaljenje, a da je onda nakon toga, i nalaza inspekcije, njoj poslala “Poziv na ispriku u roku 8 dana”. Kaže kako ne vidi razlog za ispriku, kao ni utemeljenje za optužbe koje se nalaze u Pozivu ravnateljice.

Inspekcija utvrdila nepravilnosti u školi: Prvašići ostali gladni, učiteljica se treba ispričati
Inspekcija utvrdila nepravilnosti u školi: Prvašići ostali gladni, učiteljica se treba ispričati

Ističe kako nije iznijela neistinite činjenice te da je događaj opisala onako kako joj je opisalo njeno dijete i zbog čega se ravnateljica naposljetku i ispričala. Majka je objasnila kako negativna reakcija javnosti nije rezultat priče koju je ona iznijela u javnost, već su razlog postupanja ravnateljice i postupanja njenih podređenih.

- Da nije bilo odluke da se gladnoj djeci uskrati obrok čak i u situaciji u kojoj je bilo viška hrane, ne bi bilo ni reakcija javnosti - govori Sudar Begov te dodaje kako je braneći prava djece koristila prava koja joj kao građaninu ove zemlje pripadaju Ustavom te da u njenom ponašanju nije bilo ništa protupravno.

- To što mi to predbacujete, opet govori o Vama, a ne o meni. No smatram tu situaciju poražavajućom jer ste ravnateljica u osnovnom školstvu u kojem imate priliku učiti djecu da trebaju nečiju (možda Vašu?) suglasnost da bi se borila za prava djece, građanska prava i prava nacionalnih manjina - piše Sudar Begov.

Upozorila je ravnateljicu da u dopisu koji joj je poslala piše da se isti 'vodi kao podnesak u upravnom postupku', što je sporno jer se može gledati kao zastrašivanje, piše Telegram. 

- Ako ne znate da nema upravnog postupka koji biste protiv mene mogli pokrenuti, pokazali ste temeljito neznanje materije koju, s obzirom na poslove koje obnašate, doslovno morate znati. Ako znate da nema upravnog postupka koji biste protiv mene mogli pokrenuti, mogu jedino zaključiti da me, uz sve ostalo, pokušavate i zastrašiti! Koje god od toga, ne služi nikome od vas na čast! -  piše Sudar Begov.

- Ne kanim se nikome ispričavati što sam, zgranuta da se uopće može dogoditi da dijete ostane gladno u školi, osobito u situaciji u kojoj postoji obrok koji bi moglo pojesti, stala u obranu gladne djece. U cijelosti je neprimjereno da od mene tražite ispriku za ponašanje kojim ste gladnoj djeci ne samo uskratili obrok s obrazloženjem da njihovi roditelji nisu platili, nego su zbog Vaše upute ta djeca, gladna, morala gledati kako druga djeca jedu - dodaje Sudar Begov. 

U pismu je rekla kako je tužno da se višak hrane u školi baca dok su neka djeca gladna, ali i to da se krivica svaljuje na onog tko je na to ukazao, a ne na one koji djeci uskraćuju hranu. Na kraju je ravnateljicu pozvala da joj se ispriča.

- Vi ste ta koja se treba ispričati meni - zaključuje. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...