Obavijesti

News

Komentari 115

Mamić se godinama uspješno p(r)ovlači po sudnicama...

Mamić se godinama uspješno p(r)ovlači po sudnicama...
1

Zdravko Mamić je, unatoč nizu prijetnji ubojstvima, fizičkih obračuna, uvreda i kleveta, osim što je platio pokoju globu, neosuđivana osoba

VIDEO

Zdravko Mamić trebao bi 1. rujna ponovno sjesti u optuženičku klupu osječkog županijskog suda. Mamić je, unatoč nizu prijetnji ubojstvima, fizičkih obračuna, uvreda i kleveta, osim što je platio pokoju globu, neosuđivana osoba.

Uskok ga tereti za utaju poreza od 12 milijuna kuna i prevaru na štetu NK Dinamo u iznosu od 116 milijuna kuna. Optuženi su i njegov brat Zoran, jedan od čelnih ljudi HNS-a Damir Vrbanović te porezni inspektor Milan Pernar. 

Na istom sudu trebali bi mu, ako sud potvrdi tu Uskokovu optužnicu, suditi i za optužbe da je u sklopu zločinačkog udruživanja, koje je osmislio i organizirao, s bratom Zoranom, sinom Mariom, Damirom Vrbanovićem, Nikkyjem Antonijem Vuksanom, Igorom Krotom i Sandrom Stipančićem iz Dinama izvukao najmanje 144 milijuna kuna. Uskok ih tereti da su od prosinca 2004. godine pa do prosinca 2015. godine novac iz Dinama izvlačili preko off shore tvrtki registriranih u Velikoj Britaniji, Švicarskoj, Svetom Vincentu i Grenadinima, Belizeu, Hong Kongu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Cipru, Gibraltaru, Sejšelima...

Razlog zašto je Vrhovni sud odlučio da mu sude u Osijeku bila su poznanstva nekih zagrebačkih sudaca s Mamićem i ostalima, kao i to što su pojedini zagrebački suci članovi Arbitražne komisije HNS-a.

Mamić je u medijskim istupima često znao vulgarno izvrijeđati novinare, no nakon toga bi posegao u novčanik i nagodio se kako ne bi morao na sud. Izuzetak je bio novinar Borut Šips kojeg je prozvao “mučkim đubretom”. Podsjećamo, kad ga je novinar pred kamerama upitao nije li protivno Zakonu o sportu to što je Mamić čelnik Dinama, a njegov sin vlasnik agencije koja zastupa igrače, Mamić ga je zasuo salvama uvreda.

- Ti si jedan pokvareni lažov, monstrum... Ti si mučki provokator! Budalo jedna! Moj sin radit će što ja hoću i što ja mislim da je u redu. Ti si jedno smeće podmuklo! Proklet bio na Božić 2010.! Đubre! Mučko đubre - vikao je tad Mamić.

Novinar se odlučio za privatnu tužbu i kazneni postupak odbijajući mogućnost nagodbe mimo suda. U privatnom postupku Mamić je priznao da je vrijeđao novinara te su se stranke nagodile isplatom određenog iznosa, a u kaznenom postupku pravomoćno je kažnjen s 15.000 kuna.

Zdravko Mamić je optužen i zbog prijetnji smrću ocu nogometaša Roberta Murića, njihovu obiteljskom prijatelju Željku Pakasinu te nogometnom menadžeru Davoru Ćurkoviću.

– Iščupat ću ti grkljan! Ubit ću vas, pobiti i odslužiti – zaprijetio im je Zdravko Mamić na sastanku 9. prosinca 2013. godine u prostorijama Dinama na kojem se raspravljalo o uvjetima sklapanja novog ugovora s Murićem.

U ovom postupku je nepravomoćno oslobođen. Iako je prvostupanjski sud sve ugovore između nogometaša Eduarda da Silve i Zdravka Mamića poništio proglasivši ih lihvarskim, Viši sud je utvrdio kako su ugovori o ulaganju, posredovanju i zastupanju te ugovori o međusobnim pravima i obvezama, koje je nogometaš Eduardo da Silva sklopio na početku svoje nogometne karijere sa Zdravkom Mamićem, potpuno pravno valjani. Tijekom postupka Mamić je klevetao i vrijeđao Da Silvina odvjetnika Ivicu Crnića, za što je pak platio globu.

Iskaz Luke Modrića bio je u korist Mamića pa je nogometaš ispitan u tužiteljstvu (1), za prijetnju čupanjem grkljana nepravomoćno je oslobođen (2), s Miljenkom Mesićem se 2003. potukao u uredu gradonačelnice (3), iz suđenja s Eduardom da Silvom zasad je izašao kao pobjednik (4), uglednog odvjetnika Ivicu Crnića klevetao je tijekom suđenja (5)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 115
VIDEO

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava