Obavijesti

News

Komentari 2

Manafortu po drugoj optužnici suđeno tri i po godine zatvora

Manafortu po drugoj optužnici suđeno tri i po godine zatvora
1

Ovo suđenje oduzelo mi je sve - imovinu, gotovinu, životno osiguranje, ušteđevinu za moju djecu i unučad i još više od toga, izjavio je Manafort nakon izricanja presude

VIDEO

Paul Manafort, bivši voditelj predsjedničke kampanje Donalda Trumpa, osuđen je na tri i po godine zatvora, objavio je sud u Washingtonu u srijedu, a u New Yorku je protiv njega podignuta nova optužnica za pronevjeru.

Sutkinja Amy Berman Jackson u Washingtonu osudila ga je u srijedu na 73 mjeseci zatvora. 

Današnja presuda izrečena je šest dana nakon što je na zasebnom suđenju u Alexandriji u saveznoj državi Virginiji 69-godišnji Manafort proglašen krivim za financijske prijevare i osuđen na 47 mjeseci zatvora. 

Manafort je osuđen na 4 godine zatvora za financijske prijevare
Manafort je osuđen na 4 godine zatvora za financijske prijevare

Sutkinja Jackson rekla je da će 30 mjeseci njezine kazne Manafort odrađivati istodobno s kaznom dosuđenom u Virginiji što će ukupno iznositi  šest godina i devet mjeseci zatvora.

Sutkinja nije bila impresionirana

Za razliku od prošlotjedne sudske završnice, Manafort je u srijedu u sudnici kamo je stigao u invalidskim kolicima, izrazio žaljenje i zatražio oprost.

- Ne mogu promijeniti prošlost, no uvjeravam vas da će budućnost biti drukčija - rekao je i ustvrdio da se 'promijenio' te da želi ostatak života provesti uz svoju suprugu.

Jackson se nije dala impresionirati pa je njegovo kajanje nazvala neuvjerljivim i rekla mu da je opetovano lagao i varao te nema dobre osnove za oprost.

- Kada kažete žao mi je što sam uhvaćen ne pružate osnovu za oprost - rekla je Jackson.

Sutkinja Jackson osudila je Manaforta, republikanskog političkog veterana koji je zaradio milijune dolara radeći za proruske političare u Ukrajini za dvije urote za koje je priznao krivnju u rujnu 2018. Riječ je o savjetničkim uslugama koje je pružao proruskim Ukrajincima od 2004. do 2014., te za pokušaj kupnje svjedoka.

Nije iskreno priznao odgovornost

Na suđenju u Virginiji u četvrtak Manafort nije izrazio žaljenje.

- Žalim zbog onoga što sam učinio - rekao je Manafort u srijedu i nastavio: 'Ovo suđenje oduzelo mi je sve - imovinu, gotovinu, životno osiguranje, ušteđevinu za moju djecu i unučad i još više od toga'.

Donald Trump tvrdi: Možda će Paul Manafort biti pomilovan
Donald Trump tvrdi: Možda će Paul Manafort biti pomilovan

- Tvrdnje okrivljenog da se ništa od od ovog nije trebalo dogoditi njemu... samo dodatno potvrđuju da nije iskreno priznao odgovornost - rekla je sutkinja Jackson. 

Sudac T.S. Ellis okružnog suda Alexandrije, u saveznoj država Virginia, Manaforta je osudio za utaju poreza i bankarske prijevare, te neprijavljivanje računa u stranoj banci.

Na sudu u New Yorku u srijedu je protiv Manaforta podignuta nova optužnica koja ga tereti za nepošteno prisvajanje više milijuna dolara zajma. 

U njujorškom je predmetu optužen po 16 različitih točaka, od kojih su najteže pronevjera nekretninskog zajma za što može dobiti do 25 godina zatvora.

Radi se o optužbama za radnje počinjene između 2015. i 2017. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.