Obavijesti

News

Komentari 66

Manijak na Bačvicama: Izbacili ga iz kluba, izbo je i policajca

Manijak na Bačvicama: Izbacili ga iz kluba, izbo je i policajca
7

Prema izjavama očevidaca i neslužbenim informacijama, sve je počelo nakon što je 42-godišnjak izbačen iz kluba na Bačvicama. Uskoro se vratio s nožem i počeo je njime bosti ljude

VIDEO

Kako je moguće da netko nožem počne bosti ljude iz čista mira, pitali su se šokirani prolaznici na Bačvicama u Splitu, gdje je jučer oko tri sata ujutro pomahnitali 42-godišnjak nožem izbo četvoricu ljudi, trojicu domaćih i jednog Austrijanca.

Prema izjavama očevidaca i neslužbenim informacijama, sve je počelo nakon što je 42-godišnjak izbačen iz kluba na Bačvicama. Uskoro se vratio s nožem i počeo je njime bosti ljude. Tako je navodno prvo ubo redara, a onda i voditelja kluba te interventnog policajca koji je u tom trenutku bio izvan službe. Ubo je i austrijskog turista. Kad su stigli policajci, počeo je bježati, ali oni su ga uskoro uhvatili i onesposobili. U bijegu je napadač ozlijedio i sebe, i to pri skoku s velike visine. Policajci su ga svladali tek uz uporabu sile i poprskavši mu suzavac u lice.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:37

Svi napadnuti, kao i napadač, odvezeni su u splitsku bolnicu. Kako se doznaje, 49-godišnji interventni policajac teško je ozlijeđen. Prema neslužbenim informacijama interventni policajac je hitno operiran još u petak ujutro, odmah po dolasku u bolnicu, i nastavit će oporavak u splitskom Kliničkom bolničkom centru.

U sukobu na Bačvicama ranjen policajac, napadača (42) priveli
U sukobu na Bačvicama ranjen policajac, napadača (42) priveli

Tri napadnuta prošla su s lakšim ozljedama, 36-godišnjak, 37-godišnjak i 23-godišnji Austrijanac pušteni su iz bolnice. Napadač je nakon medicinske pomoći priveden u policiju na kriminalističku obradu. Službena verzija ovog stravičnog napada, kao i motiv napada, doznat će se nakon policijskog očevida i kriminalističke obrade napadača i razgovora s očevicima. Iako je bilo skoro četiri sata ujutro, u klubu u kojem je sve počelo, ali i u okolnim kafićima, bilo je još mnogo ljudi, među kojima i veliki broj stranih turista. Svi su bili zgroženi scenom u kojoj su se zatekli. Između kafića ležali su napadnuti i ranjeni ljudi, a ostali su se klizali po tragovima njihove krvi.

Na napad se putem Facebook stranice Mladichi osvrnuo redar koji radi u obližnjem klubu i koji je među prvima priskočio u pomoć.

- Nije Split grad slučaj jer sam ovakve stvari vidio i u Bruxellesu i u Meksiku. Zanima me što je to čovjeku u glavi kad izbode četvero ljudi, osoblje, gosta, slučajnog prolaznika. Po nogama, preponama, rukama, jetri. Davno sam rekao da nismo svi isti po svijesti, inteligenciji, empatiji za bližnje i korisnosti ovom svijetu, a i da mi je žao što dišem isti kisik s nekim ljudima. Nadam se da će svi biti OK - stoji u objavi.

Jutro nakon obračuna prostor između nekoliko kafića i restorana na Bačvicama bio je i dalje pun tragova krvi, a nakon svega pravo je čudo kako je sve prošlo bez žrtava.

Cijeli Split je šokiran napadom 

Iako jedno od najpopularnijih mjesta za ljetne izlaske, kafići na Bačvicama poznati su, nažalost, i po ovakvim događajima, koji se ponavljaju iz godine u godinu. Bilo je tu svakakvih obračuna, od onih pojedinačnih do onih s više desetaka ljudi. Bilo je i premlaćivanja stranih gostiju. Svi su šokirani ovakvim stravičnim napadom, pogotovo fotografijama na kojima Hitna pomoć pruža pomoć napadnutima.

Novi detalji horora

Prema pisanju Slobodne Dalmacije, 42-godišnji napadač je prije 4 mjeseca izašao iz zatvora u Šibeniku gdje je bio na odsluženju kazne za dilanje amfetamina i razbojništvo. U klubu na Bačvicama je navodno oko 3,30 sati izvadio spolovilo i htio se pomokriti na podiju te su ga tada pokušali izbaciti. Tada vadi nož i ubada interventnog policajca koji se tu zatekao u noćnom izlasku i pokušao ga je smiriti. Dolazi do verbalnog sukoba pa i napada hladnim oružjem. Nožem je ranio i 23-godišnjeg gosta iz Austrije. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.