Obavijesti

News

Komentari 5

'Manje je ilegalnih migracija u 2021. i više uhićenih krijumčara'

'Manje je ilegalnih migracija u 2021. i više uhićenih krijumčara'

Radimo na poboljšavanju učinkovitosti što se tiče suzbijanja organiziranog krijumčarenja, prvenstveno ove godine imamo 31 posto više uhićenih krijumčara, rekao je za HTV ravnatelj policije Milina

VIDEO

Antiteroristička jedinica Lučko izvela je pokaznu vježbu uz dva nova navalna blindirana vozila opremljena najnovijom tehnologijom. Riječ je o prva dva ovakva primjerka u Europi. Njihovu spremnost za HTV komentirao je i glavni ravnatelj policije Nikola Milina. 

- Danas u prezentaciji vježbe vidjeli ste da je to puno veća operativno taktička sposobnost. Vidjeli ste da kada imamo ozbiljne sigurnosne događaje i prijetnje te se situacije puno lakše rješavaju u kombinaciji s drugom opremom i tehnikom te helikopterskom potporom - rekao je Milina. 

U vozilo stane 10 specijalaca, opremljena su spremnicima s komprimiranim zrakom koja služe stvaranju posebne atmosfere ukoliko dođe do prisutnosti štetnih kemikalija. 

- Ima autonomiju za kompletnu posadu u različitim situacijama, ali ima i cijeli niz funkcionalnosti, neke su danas pokazane. Ovo je veliki dobitak za hrvatsku policiju - objasnio je Milina.

Uskoro bi trebala stići i tri nova višenamjenska helikoptera.

- Zasigurno nije samo represija zadaća hrvatske policije,  mi također radimo u zaštiti i spašavanju života. Radimo helikoptersku pomoć tijekom sezone, posebno na dubrovačkom području. Ovi helikopteri, koji će biti dio sustava civilne zaštite, zasigurno će pomoći prvenstveno u zaštiti i spašavanju u različitim sigurnosnim i elementarnim nepogodama - rekao je. 

Preustroj interventne policije

- Već smo imali nekoliko funkcionalnih prilagodbi, to radimo u kontinuitetu. Radi se o objedinjavanju specijalnih policijskih postrojbi. To će doprinijeti bržem i efikasnijem odgovoru na određene sigurnosne događaje, ali će doprinijeti i boljoj operativnoj sposobnosti hrvatske policije - rekao je. 


Manje nezakonitih migracija, više uhićenih krijumčara

Specijalci se nalaze i na vanjskim granicama Europske unije, na granici Hrvatske i BiH.

- Brojevi što se tiče nezakonitih migracija su 34 posto manji, ove godine smo imali nešto više od 11 tisuća nezakonitih prelazaka. Svi rodovi hrvatske policije su uključeni. Radimo na poboljšavanju učinkovitosti što se tiče suzbijanja organiziranog krijumčarenja, prvenstveno ove godine imamo 31 posto više krijumčara, dakle 571 uhićen do današnjeg dana - rekao je.

I dalje se prati situacija u Afganistanu. Procjenjuje se da bi put Zapada moglo krenuti otprilike 3 do 4 milijuna izbjeglica.

- Pratimo stanje, hrvatski policajci su raspoređeni u nekoliko država u okviru FRONTEX-a. Za sada nema indikatora o povećanom pritisku, posebno na ruti prema nama. Ima pojačanog pritoka iz Bjelorusije. Stalno pojačavamo svoje kapacitete, što se tiče opremljenosti, posebno na granici s BiH - rekao je Milina. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.