Obavijesti

News

Komentari 27

Manji troškovi: 'Neiskorištenu imovinu treba dati građanima'

Manji troškovi: 'Neiskorištenu imovinu treba dati građanima'
1

Mrak Taritaš predstavila je program upravljanja gradskom imovinom, u kojem predlaže neiskorištenu gradsku imovinu dati građanima i smanjiti troškove njezina korištenja

VIDEO

Kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu Anka Mrak Taritaš (HNS-SDP) predstavila je u ponedjeljak program upravljanja gradskom imovinom, u kojem predlaže neiskorištenu gradsku imovinu dati građanima i smanjiti troškove njezina korištenja.

Informatizacija Gradske uprave i energetska obnova zgrada u vlasništvu Grada, dodjela praznih gradskih lokala mladima za jednu kunu te iznajmljivanje gradskih stanova, neki su od ciljeva novog načina upravljanja gradskom imovinom koje je Mrak Taritaš predstavila na konferenciji za novinare.   

Nabrajajući neiskorištenu gradsku imovinu, istaknula je prostor Medike u Jagićevoj ulici, Paromlin, Sveučilišnu bolnicu, Zagrepčanku, te poručila kako joj je plan svu tu imovinu dati na korištenje.

Na novinarski upit komenirala je obećanje gradonačelnika i protukandidata Milana Bandića o izgradnji pruge do zračne luke i žičare. Za razliku od njega, poručila je, neće davati megalomanska obećanja, prisjetivši se da je Bandić svojedobno najavljivao i tunel kroz Medvednicu, sanaciju Jakuševca i izgradnju metroa.

Mrak Taritaš poručuje da gradski promet namjerava poboljšati željezničkim i tramvajskim povezivanjem dijelova grada, a dio željezničke pruge oko prostora Gredelja "išao bi pod zemlju". Obećanja o gradnji metroa, kaže, neće davati jer Zagreb konfiguracijom za to nije prikladan.

"Voljela bih do kraja četverogodišnjeg mandata postići da većina djece ima jednosmjensku nastavu, a škole adekvatne sportske objekte, da svi građani imaju  vodu, odvodnju i asfaltnu cestu, što sad nije slučaj u svim dijelovima grada", istaknula je.   

Vezano uz dogovor HNS-a i SDP-a o zajedničkom izlasku na izbore u Zagrebu, Mrak Taritaš je rekla da se do sada nije razgovaralo "ni o jednoj jedinoj fotelji".

Na najavu predsjednika SDP-a Davora Bernardića da će se čelni ljudi Zagrebačkog holdinga ubuduće birati na javnom natječaju, rekla je da takvo što nije dogovoreno te poručila da će na čelnim mjestima u Zagrebu biti najbolji i nakompetentniji ljudi.

"O tome ćemo sigurno postići dogovor, no do sada smo se dogovorili jedno da mjesto zamjenika gradonačelnika dobije kandidat SDP-a, jedno da bude nestranački kandidat, te da predsjednik Skupštine bude SDP-ovac", rekla je Mrak Taritaš.

Predsjedništvo zagrebačkog SDP-a u subotu je na sjednici odlučilo da Gradskom odboru, koji će se sastati u drugoj polovici tjedna, predloži sklapanje koalicijskog sporazuma s HNS-om i podršku Anki Mrak Taritaš kao zajedničkoj kandidatkinji za gradonačelnicu Zagreba.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...
'JA SAM POBJEDNIK'

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...

LOKALNI IZBORI Kerum tvrdi da je pokraden: 'To nije viđeno ni u Zimbabveu, ni u Ugandi. Sram ih bilo, njihova predsjednika i sve njih. Ispričavam se gledateljstvu, ali njima nikako'

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"
NAKON POBJEDE NA IZBORIMA

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"

NIJE ZA NOVE IZBORE: Radimir Čačić razgovarao je s novinarom 24sata Borisom Rašetom i prokomentirao lokalne izbore, krizu u svojoj bivšoj stranci HNS-u kao i krizu Vlade
Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca
DAMIR MANDIĆ

Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca

Markantni ravnatelj karlovačke gimnazije Damir Mandić (HDZ) novi je karlovački gradonačelnik. Obiteljski čovjek, otac troje djece nekad je mislio da će svoj život posvetiti Bogu...