Obavijesti

News

Komentari 35

Maras: Hrvatska i građani su taoci loše koalicije i ove Vlade

Maras: Hrvatska i građani su taoci loše koalicije i ove Vlade
3

Damir Kajin (IDS) uvjeren je kako će Hrvatska bolno otrežnjenje doživjeti 2012. godine. Friščić kaže da je prognoza poput katastrofe bilo i prije, pa "nismo propali"

VIDEO

Žestoke kritike oporbe na prijedlog proračuna stigle su već na saborskim radnim tijelima, a očekuje se da će u istom tonu nastaviti poslije podnevnu raspravu u sabornici. Oporba ocjenjuje da je ovaj proračun put u daljnju gospodarsku propast te upozoravaju da su planirani prihodi precijenjeni, a deficit je nerealno planiran.

- Hrvatska i građani su taoci loše koalicije i Vlade, dežurnih opsjenara iz Banskih dvora koji nam prodaju maglu - rekao je Gordan Maras (SDP) na sjednici Odbora za financije i državni proračun. Zlatko Koračević (HNS) upitao je vladajuće gdje je Hrvatska na gospodarskom planu kada radnici u realnom sektoru svaki dan ostaju bez posla.

- Proračun predstavlja nasilje nad građanima i to zahtjeva vrlo ozbiljnu terapiju, ne samo izbornu. Poražavajuće planiranje, ali i podaci te vrijednosti u proračunu to je stvarno jadno - izjavio je.

Kajin: U 2012. upitne će bit isplate plaća i mirovina

Damir Kajin (IDS) uvjeren je da će Hrvatska bolno otrežnjenje doživjeti 2012. godine, a njegove crne prognoze su da će tada u pitanje doći isplata plaća i mirovina. Napomenuo je da je Hrvatska u mandatu Jadranke Kosor izgubila 102.000 radnih mjesta. Oporba je protestirala što nisu imali vremena proučiti proračun, koji je Vlada u Sabor uputila u ponedjeljak popodne. Smatraju da vladajući na ovaj način ignoriraju funkciju parlamenta i pretvaraju ga samo u glasačku mašineriju.

Kajina ne smeta samo način na koji je proračun poslan u Sabor.

- Lako da je samo to. Ne pušta se čak u Sabor ni neke zastupnike koji su ostvarili svoje mandate, npr. Biancu Matković valjda dok ne smota svoje tepihe tamo gdje je - izjavio je.

Vladajući im odgovaraju da je bitna značajka ovog proračuna što se neće smanjivati plaće, mirovine i socijalna davanja te napominju da to znači sigurnost za preko milijun i 800 tisuća građana. Napominju da će 2011. biti godina blagog gospodarskog oporavka, a planirani gospodarski rast iznosi 1,5 posto. Oporbene kritike i katastrofične prognoze odbacio je i Josip Friščić (HSS).

- I ranijih godina prilikom donošenja proračuna čule su se riječi poput katastrofa, propast, sumrak. Nismo propali, niti se ugasilo svjetlo, a sve dogovoreno, odrađeno je u realnim mogućnostima - izjavio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.