Obavijesti

News

Komentari 17

Maras: Izvori financiranja su jedan od najvećih problema

Maras: Izvori financiranja su jedan od najvećih problema
4

Ministar Lorencin najavio je da će do kraja siječnja biti gotov akcijski plan za male gospodarstvenike u turizmu, a Maras se nada da ćemo imati koristi od projekata

VIDEO

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras i ministar turizma Darko Lorencin otvorili su radionicu za male i srednje poduzetnike koja će im pomoći da se prijave za projekte Europskog fonda za regionalni razvoj. 

Radi se o 255,7 milijuna kuna bespovratnih potpora koje mogu dobiti mali i srednji poduzetnici u sektorima proizvodnje i turizma, a projekte financira EU i to od 45 do čak 80 posto iznosa. Radionice će se, osim u Zagrebu, održati i u Osijeku, Rijeci i Splitu, a zasad se prijavilo više od tisuću poduzetnika.

Ministar Lorencin najavio je da će do kraja siječnja biti gotov akcijski plan za male gospodarstvenike u turizmu, a ministar Maras se nada da ćemo za dvije godine imati izravne koristi od ovih projekata.

- Izvori financiranja su jedan od najvećih problema. Osim strukturnih fondova i kreditnih programa u Hrvatskoj banci za obnovu i razvoj, osnovat ćemo i fond za start-upove koji će biti vrijedan 30 milijuna kuna. Pred nama je godina gospodarskog rasta i uvjeren sam da ćemo nakon pet godina recesije na kraju ove godine biti zadovoljni jer ćemo imati stopu rasta - rekao je Maras.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.