Obavijesti

News

Komentari 48

Maras je predao kandidaturu: Bandić mi se sigurno ne veseli

Maras je predao kandidaturu: Bandić mi se sigurno ne veseli
5

Gordan Maras je u središnjici zagrebačkog SDP-a predao kandidaturu za šefa te organizacije. Kaže da se na idućim izborima planira kandidirati za gradonačelnika

VIDEO

Gordan Maras predao je u petak u središnjici zagrebačkog SDP-a svoju kandidaturu za šefa te organizacije. Kazao je da je predaja kandidature "de facto" njegova kandidatura za gradonačelnika Zagreba na sljedećim lokalnim izborima 2017. godine. Maras je rekao i da je njegova namjera današnjim danom da pobijedi gradonačelnika Zagreba. Maras u kampanju ulazi pod sloganom "Zajedno smo Zagreb". 

Maras kaže da želi ujediniti stranku i da se ne smije više događati da imamo anonimne izvore koji govore da se u Praškoj ne radi dobro, a s druge strane da postoje oni koji vode kampanju i govore kako je Praška zasebna organizacija. 

- Članovi zagrebačkog SDP-a neće birati ono što misle da je najbolje za aktualnog gradonačelnika Zagreba nego će birati onoga za koga misle da može pobijediti  Milana Bandića - rekao je Maras. 

Upitan što misli kome bi se Milan Bandić najviše veselio da pobijedi na unutarstranačkim izborima u zagrebačkom SDP-u, Maras je rekao kako je to pitanje za aktualnog gradonačelnika. 

- Ja znam da se meni ne bi veselio - rekao je Maras.  

Kandidaturu je predao i Mrsić

U Prašku 2 je u petak došao i Mirando Mrsić koji je također predao svoju kandidaturu za šefa zagrebačke organizacije SDP-a. Mrsić smatra da on ima viziju i organizacijske sposobnosti te da može ujediniti stranku koju je, kako kaže, posljednje tri i pol godine aktualni čelnik Davor Bernardić duboko razjedinio.

Mrsić je rekao kako zagrebački SDP treba zaokret i da nakon što je organizacija izgubila lokalne izbore treba vratiti povjerenje građana, a to mogu samo ako budu ujedinjeni.

- Zajedno možemo činiti velike stvari - rekao je Mrsić. 

Mrsić je izbjegao odgovoriti ima li u ovoj bitki potporu predsjednika stranke Zorana Milanovića, ali se pohvalio da je uz njega ministar financija Slavko Linić koji će mu i pomagati u kampanji.

Kao njegovi ljudi za potpredsjednike su se kandidirali Gordana Sobol i Igor Rađenović, a Mrsić napominje da su to ljudi koji garantiraju da ovaj put na koji su krenuli neće biti put vezan uz spletke, potkupljivanja i zapošljavanja preko veze, nego put koji će omogućiti da ovo bude organizacija na koju će se moći računati. Mrsić vjeruje kako će se, budući da su se trojica kandidirali za čelnika zagrebačkog SDP-a, predsjednik birati u dva kruga, a uvjeren je da će on ući u drugi krug. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Plenković na Pantovčak donio 78 potpisa i dobio mandat; Svoj potpis mu je dala i Vučemilović
IZBORI 2024.

Plenković na Pantovčak donio 78 potpisa i dobio mandat; Svoj potpis mu je dala i Vučemilović

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!
SVE ZBOG POTPISA

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!

Jurčević se usprotivio  koalicijskom sporazumu s HDZ-om i bio je nezadovoljan što nisu dobili Ministarstvo kulture. Predsjedništvo bi trebalo predložiti tu sankciju Časnom sudu stranke koje će donijeti zadnju odluku
Novi detalji istrage o nestaloj Danki (2): Otac osumnjičenog Dejana zna gdje je njeno tijelo?
FOKUS ISTRAŽITELJA

Novi detalji istrage o nestaloj Danki (2): Otac osumnjičenog Dejana zna gdje je njeno tijelo?

Djevojčica (2) je nestala 26. ožujka u Srbiji. Smatraju da je ubijena. Uhitili su počinitelje. No analiza tragova zasad ne ide u prilog istražiteljima