Obavijesti

News

Komentari 7

Marin Miletić: Najnovije upute za škole doslovno uništavaju sport, ali i sportske klubove...

Marin Miletić: Najnovije upute za škole doslovno uništavaju sport, ali i sportske klubove...

Iz SDP-a opet traže da Stožer odluke obrazlaže pred Saborom i da bude lišen svakog politiziranja. Ključno je da se u iduća dva dana Stožer zbroji, preuzme odgovornost i zauzme stav te prestane s krivim predviđanjima...

Slobodne govore u Saboru zastupnik Marin Miletić (Most) iskoristio je kako bi pozvao da se hitno donese odluka o vraćanju sporta u školske sportske dvorane.

- Najnovije upute odnosno preporuke za škole doslovno uništavaju sport, ali i sportske klubove. Zabrana korištenja školskih sportski dvorana nakon ljeta novi je šok i udarac za sport mladih, osobito za dvoranske sportove.Ovo je izravan napad na prva djeca za bavljenje djece sportom i sportskim klubovima na rad  - poručio je Miletić. 

Miletić je naveo i kako država pokazuje maćehinski odnos prema sportu i mladim sportašima, jer smo po ulaganjima u sport na samom dnu EU. 

Škoro: Ako usvojimo Zakon o strancima svi velikani, čije su biste u Saboru će pognuti glavu
Škoro: Ako usvojimo Zakon o strancima svi velikani, čije su biste u  Saboru će pognuti glavu

Iz SDP-a, zbog rasta broja zaraženih koronom, ponovno su kritizirali rad Nacionalnog stožera civilne zaštite i države zbog nepripremljenosti za turizam i otvaranje granica, što sada dolazi na naplatu. Andreja Marić ustvrdila je kako se epidemija u narednim tjednima mora smiriti, jer ćemo u jesen ući u kritičnu fazu. U SDP-u su ponovno zatražili da Stožer svoje odluke obrazlaže pred Saborom i da bude lišen svakog politiziranja.

- Potrebno je legalizirati rad Stožera. Ključno je da se u iduća dva dana Stožer zbroji, preuzme odgovornost i zauzme stav, prestane s krivim predviđanjima, prijetnjama građanima okolnih zemalja i da se počne razvijati strategiju za zaštitu zdravlja naših građana - poručila je SDP-ovka. 

Marijan Pavliček (Suverenisti) pozvao je da se poništi natječaja Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća.

- Dobra ideja otišla je u krivom smjeru zbog katastrofalne odluke Fonda da se natječaj provede online prijavom metodom najbržeg prsta. Mnogi se nisu uspjeli prijaviti zbog pada sustava. Treba poništiti natječaj, jer ako nemaju svi istu startnu poziciju natječaj ne može biti pravovaljan - kazao je.