Obavijesti

News

Komentari 33

Mario je iscrpio bezobzirnog pljačkaša i spriječio u bijegu

Mario je iscrpio bezobzirnog pljačkaša i spriječio u bijegu
7

Policijska uprava zagrebačka i portal www.24sata.hr biraju policajca mjeseca. Mnogi od njih zaslužili su ovo malo priznanje jer predano obavljaju svoj posao

VIDEO

Lezi, lezi na pod, odmah! - povikao je policajac Mario Mikulić (30) pljačkašu koji se s plijenom skrivao na krovištu zgrade u zagrebačkoj Savskoj ulici. Pljačkaš je bahato odbijao, no Mikulić nije odustajao. Samo nekoliko trenutaka kasnije razbojniku je stavio lisice na ruke.

Za ovakav završetak hrabri policajac morao je dati sve od sebe, biti neizmjerno strpljiv i uporan. Početkom siječnja pljačkaš je upao u poslovnicu Hrvatske pošte u Savskoj, sat vremena prije zatvaranja. Zaposlenicama je zaprijetio nožem, a one su mu bez pogovora dale sve što su imale u blagajni. 

- Čim smo dobili dojavu pojurili smo prema Savskoj. Prestravljeni očevici dočekali su nas ispred pošte i prstom pokazali smjer u kojem je razbojnik pobjegao. Bez razmišljanja sam pojurio - prisjeća se Mikulić, koji je policajac već 12 godina. 

S kolegom je obišao obližnja dvorišta i garaže, no razbojnika nije bilo. Znali su da nije mogao daleko pobjeći. Osjećali su da je razbojnik u blizini i zato su potragu nastavili.

- U zgradi nedaleko pošte ugledao sam odškrinuta vrata. Ušao sam u stubište. Pljačkaš ipak nije isplanirao svaki detalj. Na stepenicama je ostavio mokre tragove. Slijedio sam ih - govori Mikulić. 

Lagano se počeo penjati osluškujući svaki zvuk. Bojao se da ga pljačkaš vreba i da će svaki trenutak skočiti na njega. Popeo se do zadnjeg, šestog kata, a vrata terase zgrade bila su otvorena.

- Izašao sam oprezno na terasu. Bila je klizava zbog ostataka snijega i bio je mrak - nastavlja Mikulić. Shvatio je da se razbojnik, za kojeg kaže da je slične građe kao i on sam, skriva iza zidića na krovištu druge zgrade. Bili su udaljeni tek metar, a između njih bio je ponor. Po glavi su mu se motale misli: "Kakvo oružje razbojnik ima? Hoće li me napasti i pucati na mene? Može li me gurnuti s krova?". Mikulić je izvadio pištolj kako bi bio spreman na obranu. Štit za tijelo mu je bila betonska ograda između zgrada. Brzo je pozvao i pojačanje, a pljačkaš je shvatio da nema kud pobjeći. Predao se, a Mario je naš policajac mjeseca jer je iscrpio pljačkaša i nije mu dopustio da pobjegne. Više od desetak tisuća kuna razbojnik je sakrio u jaknu, a u plastičnoj kanti na terasi sakrio je nož i još nekoliko tisuća kuna.

>>> Policijska uprava zagrebačka i internetski portal www.24sata.hr biraju policajca mjeseca. Mnogi od njih zaslužili su ovo malo priznanje jer predano rade svoj posao, pošteni su, požrtvovni, riskiraju svoje živote. Neki od njih pomogli su i ljudima koji su bili u nevolji. Za to nisu tražili posebnu naknadu. Jednostavno rade svoj posao. Neki od njih dobit će malu nagradu PUZ-a i 24sata: o njima ćemo jednom na mjesec objaviti priču...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Pedofilski skandal: Bozaniću, nazovi Papu da  napravi reda
S FRANJOM NEMA LABAVO

Pedofilski skandal: Bozaniću, nazovi Papu da napravi reda

Vrh čileanske Katoličke crkve ponudio je Papi kolektivnu ostavku zbog pedofilskih skandala. Naši biskupi pak pedofilske skandale godinama guraju pod tepih

Udar na Brkića: Tajna trojka spremna je za puč u HDZ-u
NOVI EXPRESS

Udar na Brkića: Tajna trojka spremna je za puč u HDZ-u

Novi broj tjednika Express čitateljima daruje super knjigu, a na glavnoj temi Express otkriva tko je moćna trojka koja je pokušala čudovišni puč u HDZ-u
Ovo je pet stvari koje možete napraviti bolje u svojoj vezi
VEĆ DANAS

Ovo je pet stvari koje možete napraviti bolje u svojoj vezi

Vezu treba graditi, nositi se sa svakodnevnim problemima i situacijama i tražiti rješenja i kompromise. Kako "se održati" i što možete napraviti bolje već danas?