Obavijesti

News

Komentari 91

Marko Palfi: Lungić se prije pečenja na roštilju marinira u maslinovu ulju i začinima...

Marko Palfi: Lungić se prije pečenja na roštilju marinira u maslinovu ulju i začinima...

Na jednom od štandova naš poznati chef Marko Palfi pripremao je za posjetitelje svoj omiljeni sendvič s lungićem i gljivama, a usput nam je objasnio važnost pripreme mesa, odnosno mariniranja, prije pečenja...

VIDEO

Drugi dan petog festivala Chill&Grill koji se sljedećih deset dana održava na zagrebačkom Jarunu, na prostranoj livadi između pizzerije Dalmatino i košarkaškog igrališta u blizini prvog ulaza s Horvaćanske, uz dobru glazbu i osvježenje uz piće otvorio je naš poznati chef Marko Palfi na cooking stageu sa svojim sendvičem s lungićem i gljivama. Objasnio nam je važnost pripreme mesa prije samog pečenja.

 - Meso se mora temperirati i očistiti od žilica prije nego se stavi na grill. Marinada od maslinovog ulja i začina neizostavan je korak u pripremi, a nakon pečenja se meso mora ‘odmoriti’ - kaže. Dodaje da je tajna prženja luka upravo u mirisu - on mora biti slatkast, onda je tek luk spreman za dodavanje ostalih sastojaka.

Palfi je zatim gljive nasjeckao na kockice koje će kasnije poslužiti kao gusti umak u sendviču u kombinaciji s timijanom i češnjakom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sveti Martin na Muri: Prijateljska utakmica, NK Polet - NK Osijek

Stapke je ovoga puta izostavio, ali je naglasio kako se mogu iskoristiti kasnije za druga jela. Dok se baguette pekao, Marko je objasnio da je u kuhanju zapravo najvažnija hrabrost. U "kontrolu" i na degustaciju došao mu je još jedan sudionik festivala, burger majstor Renmen.  

Na štandu Vino za gospodu pila su se najbolja vina. Mnogi su se osvježili u baru s najfinijim koktelima koji su savršeni za vruće ljetne dane, a uz takvu odličnu ponudu, posjetitelji su se zabavili i uz bend ‘All stars’ i DJ Sinke Fresh koji su uz energičan nastup održavali odličnu atmosferu.

Festival na Malom Jezeru traje do sljedeće nedjelje, 4.7. stoga su svi pozvani da dođu i uživaju u super glazbi, odličnoj klopi, cugi i delicijama poznatih chefova i vrhunskoj hrani poznatih zagrebačkih restorana, ali i onih iz cijele zemlje, nakon kojih se jedino mogu polizati prsti.

Najava za vikend - u subotu Sunnysiders, u nedjelju Soul Shadows

Duboka hladovina i odlična gastro ponuda restorana uz live svirku, pravi je mamac za dobar provod ovog vikenda. Dovoljno je pogledati detaljan program koji se nudi u subotu i nedjelju. Zabave, klope i cuge neće nedostajati, a tu je i osvježenje od velikih vrućina u ugodnom hladu uz jezero. Svakako naredna dva dana ne propustite dva sjajna koncerta - u subotu Sunnysiderse, a u nedjelju Soul Shadowse. 

Na jučerašnjem otvaranju, direktor 24sata, Goran Gavranović kazao je da nakon što je ove godine Chill&Grill obišao Zagreb, Osijek, Rijeku i Split, gdje su se pripremili privatni roštilj partyji za čitatelje 24sata, sada je vrijeme za pravi Chill&Grill party na Jarunu. Ovo će biti i najdulji Chill&Grill festival koji će ukupno trajati 11 dana uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Istaknuo je da svi oni koji nisu u prilici doći na Chill&Grill, mogu pratiti izravna video javljanja putem weba, na Facebook stranicama 24sata i missGastro, dok JoomBoos Youtuberi prenose svoju priču o festivalu kojeg rado posjećuju sve generacije.

El Toro, Maredo, Wok by Matija

Chill&Grill i ove godine dovodi neke od najboljih hrvatskih chefova, pa će posjetitelji uživati u ukusnim delicijama iz El Tora, Maredo grilla, Wok by Matije, BBQ Hot Yarda...

Sveti Martin na Muri: Prijateljska utakmica, NK Polet - NK Osijek Sveti Martin na Muri: Prijateljska utakmica, NK Polet - NK Osijek

Ponedjeljak uz našu reprezentaciju

U ponedjeljak vas na Jarunu uz sve ovo čeka i organizirano gledanje tekme Hrvatska - Španjolska od 18 sati na velikim ekranima (3 plazme od 195 cm), uz happy hour na šankovima. 

Partneri projekta su Karlovačko, Pevex, Mesna industrija Ravlić, Visa, Meggle, Zvijezda, Cromaris, Vezak vina, Labud, Studenac market, Kotanyi, Citroën, Make It Count, Hrvatska Obrtnička Komora i Hilton.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 91
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1