News

Komentari 172

Markotić: 'Prva se cijepila jedna od najboljih specijalizantica'

Markotić: 'Prva se cijepila jedna od najboljih specijalizantica'

Nakon što je prva u Hrvatskoj cjepivo primila korisnica Doma za starije i nemoćne Trešnjevka, cijepila se i prva zdravstvena djelatnica. Riječ je o liječnici Nikolini Bogdanić iz Klinike za infektivne bolesti ''Dr. Fran Mihaljević''...

Danas se cijepila i Nikolina Bogdanić iz Klinike za infektivne bolesti ''Dr. Fran Mihaljević''. Ravnateljica Klinike Alemka Markotić rekla je da je ovo čin za povijest.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Odlučili smo da će se od nas prva cijepiti doktorici Nikolina Bogdanić, specijalizantica druge godine, jedna od najboljih specijalizanata - otkrila je Markotić.

 - Svi smo mi ljudi. Ne treba nikoga osuđivati. Mislim da će polako drugi shvatiti i ohrabriti se i štiti svoje obitelji i sve oko sebe - rekla je Markotić. Naglasila je da se ne može cijepiti onaj tko ima akutnu infektivnu bolest.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da vjeruje da je ovo početak kraja epidemije. ''Imamo moćno oružje protiv COVID-a. Cijepljenje je uzrokovalo da su eliminirane brojne bolesti i nadamo se da će tako biti i s COVID-19 infekcijom. Gledajmo u svjetliju budućnost i cijepimo se'', poručio je Beroš. Objasnio je da su organizirane mobilne ambulante za cijepljenje i dodao da bi se do proljeća trebalo sve dobro uhodati kako bi se organiziralo što bolje cijepljenje građana.

Podsjetimo, Branka Aničić (81) u Zagrebu u Domu za starije Trešnjevka cijepila se jutros protiv korona virusa. Ona je prva osoba u Hrvatskoj koja je primila cjepivo. Cijepljenju su nazočili premijer Plenković, gradonačelnik Zagreba Bandić, ministar Aladrović te šef HZJZ-a Capak.

- Da, ja sam prva žena koja se cijepila. Ništa nisam osjetila. Sad opet svi možemo nastaviti uživati u našem životu. Cijepite se radi vaših obitelji, zbog samim sebe i zbog svih starijih ljudi. Ne smije biti ljudi koji će sumnjati u to. To je jedino rješenje - kaže štićenica.

Najčitaniji članci