Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Marković privedena u Istražni centar, jamčevina 150.000 kn

Ravnateljica Direkcije poslovnih objekata riječkog Odjela gradske uprave za komunalni sustav sumnjiči se za zlouporabu ovlasti i primanje mita

Nel Pavletić/PIXSELL
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

U Istražni centar Županijskog suda u Rijeci u subotu je oko 10 sati privedena Željka Marković (59), ravnateljica Direkcije poslovnih objekata Grada Rijeke. Privedena je pred istražnog suca Valentina Ivanetića nakon što je cijelu noć ispitivana u sjedištu riječkog USKOK-a. Osim Marković, privedene su i državna inspektorica Biserka Gregorović (58) i administratorica u Državnom inspektoratu Nevia Mišćak (53).  Za sve tri osumnjičene USKOK je zatražio istražni zatvor.

Sudac je prihvatio prijedlog USKOK-a i protiv osumnjičenica odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ometanja istrage utjecajem na svjedoke. Istražni zatvor određen im je na vrijeme od mjesec dana, a ujedno je sudac odredio i visinu jamstva koje može zamijeniti istražni zatvor. Jamstvo za Gregorović iznosi 100 tisuća kuna, za Mišćak 50 tisuća kuna te za Marković 150 tisuća kuna. Istraga se provodi protiv ukupno šest osoba zbog većeg broja kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, primanja mita te kaznenih djela protuzakonitog posredovanja.

Iz USKOK-a su izvijestili da se sumnja kako je prvoosumnjičena Gregorović u razdoblju od  27. siječnja do 4. travnja ove godine od drugoosumnjičene Mišćak tražila i dobivala podatke o budućim inspekcijskim nadzorima raznih obrta na području Rijeke za čiji nadzor nije bila ovlaštena. Vlasnicima obrta davala je informacije koje oni na legalan način nisu mogli pribaviti. Tako su pravovremeno poduzeli sve kako bi otklonili nepravilnosti u svom poslovanju čime su izbjegli prekršajne odgovornosti. Gregorović je više vlasnika raznih obrta telefonski obavijestila o inspekcijskom nadzoru i savjetovala im što trebaju učiniti da bi izbjegli prekršajnu odgovornost. Zauzvrat je, za sebe i gospodarske inspektore koji su obavljali nadzor, od vlasnika obrta tražila i dobila zlatni nakit i druge poklone. 

Sumnja se da je šestoosumnjičena Marković 4. svibnja 2011. na zahtjev inspektorice Gregorović izvršila dopunu raspisanog natječaja za davanje u zakup gradskog poslovnog prostora i tako eliminirala druge zainteresirane natjecatelje. Time je omogućila da se kao jedini zainteresirani natjecatelj na licitaciji javi Gregorović, odnosno njezina kći s kojom je zaključen ugovor o zakupu poslovnog prostora. Marković je za to od inspektorice na poklon dobila zlatni nakit. Sumnja se i da je Marković od 19. svibnja do 2. lipnja ove godine sedmoosumnjičenom obećala da će mu Grad Rijeka izvršiti adaptaciju i sanaciju postojećeg poslovnog prostora te mu najavila da će uskoro biti raspisan natječaj za poslovne prostore. Za to je od njega na dar dobila umjetničku sliku. Omogućila mu je razgledavanje dvaju prostora, a nakon raspisivanja natječaja od istog je na dar dobila još jednu umjetničku sliku.

Možda vas zanima i ovo:
Message