Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
74 komentara

Martić bi u srpski zatvor, jer u Estoniji mora plaćati WC papir

Milan Martić više puta je u Estoniji prigovarao na uvjete u kojima služi 35 godina za zločine u Hrvatskoj. Tražio je vlastitu ćeliju koja će imati tuš i hladnjak. Srbija će tražiti da haški osuđenici mogu robijati i u Srbiji

Foto: screenshot/Youtube
74 komentara

Srbija će od Vijeća sigurnosti u srpnju tražiti da haški osuđenici iz Srbije mogu kaznu zatvora služiti i u Srbiji, a prvi koje bi htjeli prebaciti su Milan Martić te Dragomir Milošević i Milan Lukić, dok je na listi ukupno 72 ljudi.

Spomenuti trojac robija u estonskom gradu Tartuu, a Martić koji služi 35 godina zbog zločina u Hrvatskoj više puta se preko odvjetnika žalio na uvjete u ovom zatvoru. 

KRVAVI NAPAD NA ZAGREB 'Kada sam dotrčao sve se još dimilo. Vidio sam mrtvu ženu'

Tako se preko odvjetnika žalio jer više od godinu dana čeka pregled kod zubara, ali i jer ga vezanog vode liječniku. Smeta mu jer mora plaćati struju, hranu i sredstva za higijenu. Ne smiju gledati televiziju i ukinuti su im srpski TV kanali, a on je htio i vlastitu ćeliju koja će imati tuš i zahod te televizor i hladnjak te bi neograničeni broj šetnji. 

RAKETIRANJE ZAGREBA 1995. Gorjeli su auti, ljudi su jaukali: Damir još nosi geler iza srca...

Sud je Martića te Miloševića i Lukića više puta odbio jer njihovi prigovori nisu dovoljni da ih se prebaci. Srbijanska ministrica pravosuđa Nela Kuburović koja će predati zahtjev Vijeću sigurnosti misli da su se stekli uvjeti za prebacivanje osuđenika jer su napravili velik napredak kad je riječ o sustavu za odsluživanje kazni, rekla je za Novosti

Kaže i da osim primjedbi na tretman u Estoniji nije bilo primjedbi iz drugih zemalja. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message