Obavijesti

News

Komentari 4

Martini su nosili nogu u vrećici, a sad već ‘leti’ po stepenicama

Martini su nosili nogu u vrećici, a sad već ‘leti’ po stepenicama
1

Martini Dir (24) u prometnoj nesreći prije pet mjeseci iz noge joj je izletjela potkoljenica i bedrena kost. Prišili su joj nogu koja je sad više skoro ne boli...

VIDEO

Svaki dan vježbam po dva i pol do tri sata. Sretna sam, najviše zbog toga što imam svoju nogu -  veselo govori Martina Dir (24) kojoj je prije pet mjeseci u prometnoj nesreći ‘izletjela’ potkoljenica s bedrenom kosti.

Noga je ispala na pod, u nju su se zabili i komadići stakla. Martinu su helikopterom prevezli u Zagreb gdje se docent Dinko Vidović iz KBC Sestre Milosrdnice odlučio se za operaciju koju do tad nitko nije izveo u svijetu. Nogu je ‘oživio’ i prišio te zahvaljujući toj pionirskoj operaciji, Martina se danas uspješno oporavlja.

Kako donosi Večernji list, hodanje vježba po malim fizioterapeutskim stepenicama. Kaže, bolovi su skoro nestali.

- Za koji dan imat ću operaciju koljena koja će pomoći koljenu da bolje funkcionira. Ne bojim se, znam da sam u najboljim rukama - rekla je Martina.

'Sad već letimo po stepenicama'

Ona svakodnevno vježba s cimericom Emom te zovu jedna drugu kad nekoj ispadne nešto na tlo jer se niti jedna ne može sagnuti. S njima je i cimer Paulo koji s Martinom ima i anegdote.

Traumatoloska bolnica


- Često odemo na kavu u prizemlje. Zapričamo se, kava iz automata bude gotova, a onda shvatimo da je ni jedno od nas ne može uzeti jer su nam ruke zauzete štakama! Zamolimo nekoga da nam uzme kave dok mi nekamo ne sjednemo - priča Paulo.

Traumatoloska bolnica

A Martina vježba uz fizioterapeuta Stjepana za kojeg kaže da je najbolji.

- Imali smo oscilacije, ali puno se popravila. Kako joj se zdravstveno stanje poboljšalo, tako je bila sve motiviranija da češće i intenzivnije vježba i sad već letimo po stepenicama - rekao je fizioterapeut Stjepan. Samo lijepe riječi Martina ima i za docenta Vidovića koji je oživio njenu nogu.

Traumatoloska bolnica

- On je za mene ponajprije čovjek s velikim srcem, ali i najbolji doktor na svijetu. Zahvalna sam što sam u svojoj nesreći upoznala osobu poput njega. Ni u jednom trenutku nije odustao od mene, dao je sve od sebe i dokazao da mu nije potrebna literatura već samo znanje, volja, trud i srce, što imaju samo posebni doktori. On je svoj cilj, što se mene tiče, ostvario, a i ja ću svoj ostvariti - rekla je Martina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...