Obavijesti

News

Maskirani u klaunove pretukli dvije žene: 'Svekrva je ležala krvava. Trčala sam po pomoć'

Maskirani u klaunove pretukli dvije žene: 'Svekrva je ležala krvava. Trčala sam po pomoć'

Trojica maskiranih muškaraca ženama su upali u kuću rano ujutro i s mobitela pustili snimak glasa koji im je govorio što žele - zlato i novac.

VIDEO

Prava drama odvijala se u srijedu ujutro u obiteljskoj kući Amidžić u selu Bokšić nedaleko Našica. Naime, tada su u kuću Željke Amidžić (64) upala tri maskirana muškarca koji su je potom fizički napali te uz prijetnju nožem zatražili od nje novac i zlato. U to je vrijeme sa njom u kući bila i Emina Amidžić (34), njena 7 mjeseci trudna snaha te dvoje malodobne djece. 

- Prošlu nedjelju se dogodilo da je netko ušao kod svekrve u dvorište i hodao okolo. Mi smo taj dan svi došli kod nje na ručak, suprug, ja i djeca, ali smo popodne otišli kući. Živimo u drugoj ulici. No, ona nas je nazvala navečer oko 19 sati i rekla da joj je netko lupao na vrata i na prozore i ušao kroz stražnju kapiju u dvorište. Nije vidjela tko je pa se uplašila i nazvala nas. Mi smo otišli tamo, pozvali smo policiju i hodali uokolo ne bi li vidjeli nekoga. Policija je došla, ali ni oni nisu nikoga našli - kaže Emina koju smo zatekli u svom domu sa djecom, dok je njena svekrva Željka, nakon napada u srijedu, zadržana na liječenju u bolnici jer je zadobila teže ozlijede. 

Bokšić: Emina Amidžić

Emina kaže da se svekrva, nakon toga u nedjelju, bojala ostati sama u velikoj kući pa su zato ona i djeca otišli k njoj na par dana. Naime, Željka je inače živjela sama jer joj je suprug preminuo od raka. 

- Bilo je rano jutro u srijedu kada smo obje ustale. Popile smo kavu, ona je nahranila kokoši i otišla u pekaru po kruh, a ja sam ostala čistiti po kući. Bilo je oko 8 ujutro kada je ona začula udarac u kapiju. Pitala me je jesam li i ja čula udarac, no ja sam mislila da to naši psi u dvorištu prave buku. Izašla sam van da u bacim smeće i kada sam htjela zatvoriti ulazna vrata, netko je podmetnuo nogu na vrata i trojica muškaraca su upala u kuću. Uplašila sam se. Imali su maske klaunova na licima, kape, jakne. Potrčala sam prema svekrvi, zagrlile smo se i stajale tako - govori još uvijek šokirana Emina. Kaže da su maskirani napadači izvadili mobitel i pustili im snimak na kojemu netko govori što traže od njih.

Strava kod Našica: Razbojnici upali u kuću i tukli trudnicu i njezinu svekrvu. Uhitili su ih
Strava kod Našica: Razbojnici upali u kuću i tukli trudnicu i njezinu svekrvu. Uhitili su ih

- Čula sam da netko govori "Imate pozdrav od Dejana Filipovića, treba nam novac i zlato". A Dejan Filipović živi nekoliko kuća dalje od nas i trenutno je u zatvoru jer je prije dvije godine također napao svekrvu. A oni su kumovi. Zato i je u zatvoru - dodaje.

Obje u strahu, rekle su napadačima da nemaju ni novca ni zlata i oni su ih počeli udarati po glavi. Imali su i nož kojime su prijetili.  

- Posebno su tukli svekrvu po glavi. Ja sam je pokušavala zaštititi pa su i mene udarili par puta, čak i u rebra i stomak, a vidjeli su da imam stomak jer sam sedam mjeseci trudna. Djeca su u tom trenutku spavala u drugoj sobi, ali su se od galame probudili. Prvo se probudila mala pa došla na vrata sobe, uzela sam ju u naručje, a onda se probudio i sin pa su ga uzeli i bacili meni u krilo - kazuje dalje Emina, dodajući kako je sve to trajalo sat vremena ili više jer su dvojica otišli pretražiti cijelu kuću u potrazi za plijenom, dok je jedan stalno bio sa njih dvije.

- Sve su pretumbavali, ladice, ormare, sve pobacali van. Kada su nešto našli, a vidjela sam da su odnijeli nešto u vrećici, otišli su. Svekrva je ležala dolje sva krvava, a ja sam istrčala van i zvala susjede u pomoć, da netko zove policiju - kaže Emina dodajući kako je u to vrijeme njen suprug radio jer imaju OPG i on uglavnom radi.

Bokšić: Emina Amidžić

Nakon što su obje napadnute žene odvežene u bolnicu, Željka je ostala na liječenju jer je zadobila teže ozlijede. Eminu su pustili kući i rekli da se mora vratiti ako joj se stanje pogorša.

- Sada sam u svojoj kući, stalno u strahu. Mužu sam rekla da me svako malo nazove ili dođe da provjeri jel sve u redu. Ne znam tko su ti ljudi koji su nas napali i zašto su došli baš kod nas. Policija ih je uhitila pa smo saznali da uopće nisu iz sela - dodaje Emina. 

Policija je priopćila kako su trojicu napadača uhitili još istog dana te da se radi o 25-togodišnjaku sa šireg područja Našica, 22-godišnjak iz Donjeg Miholjca te 39-godišnjaku koji je strani državljanin. Sumnjiči ih se za kaznena djela razbojništva te nanošenje teških tjelesnih ozljeda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...