Obavijesti

News

Komentari 24

Matadorka Conchita u životu je usmrtila više od 750 bikova

Matadorka Conchita u životu je usmrtila više od 750 bikova

Prvi javni nastup Conchita je imala u Limi kad joj je bilo samo 13 godina, a isprva se s bikovima borila na konju i bila takozvani 'rejoneador' borac. Rodila se na današnji dan 1922. godine

VIDEO

Conchita Cintrón smatra se najpoznatijom matadorkom svih vremena, a do tog je statusa stigla teškom mukom. Bila je vrlo zanimljivog podrijetla. Naime, otac joj je bio nekadašnji američki vojnik podrijetlom s Portorika, imena Francisco Cintrón Ramos.

On je navodno bio tek drugi Portorikanac u povijesti koji je završio slavnu američku vojnu akademiju West Point (Portoriko i danas pripada SAD-u, ali stanovnici su ondje većinom latinoameričkog podrijetla).

Conchita Cintrón

Ipak, Ramos je ubrzo napustio vojnu karijeru i preselio se u Južnu Ameriku, zajedno sa svojom suprugom koja je bila Amerikanka irskog podrijetla. Conchita je rođena na današnji dan, 9. kolovoza 1922. u Antofagasti, na sjeveru Čilea.

U dobi od 3 godine s obitelji se preselila u Peru, točnije u glavni grad Limu. Upravo je na području Perua mlada Conchita učila boriti se s bikovima, s tim da je na početku karijere tijekom borbe jahala konja i bila takozvani  'rejoneador' borac.

Conchita Cintrón

Prvi javni nastup Conchita je imala u Limi kad joj je bilo samo 13 godina. Nastupala je zatim u velikom broju zemalja - Meksiku, Portugalu, Španjolskoj, Francuskoj, Ekvadoru, Venezueli, Kolumbiji, pa čak i u Maroku, koji je tada još bio pod španjolskom vlasti. Jednom se borila i u SAD-u, pokraj San Francisca, u koridi u kojoj nije bilo dopušteno bika na kraju usmrtiti.

Conchita Cintrón

Osim kao rejoneadora, borila se i kao matadora (na tlu). Tijekom karijere ubila je više od 750 bikova. Posljednju borbu imala je u Španjolskoj 1950. godine, kad joj je bilo 28 godina.

Preminula je 17. veljače 2009. u Portugalu, od srčanog udara u 87. godini života. Pokopana je nedaleko od Lisabona.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca