Obavijesti

News

Komentari 154

'Matić branitelj je dobrodošao, ali Matić u ulozi ministra nije'

'Matić branitelj  je dobrodošao, ali Matić u ulozi ministra nije'
3

U Dnevniku HRT-a po prvi puta u javnosti su se pojavili ministar branitelja Predrag Matić i Đuro Glogoški, čelnik Udruge 100-postotnih invalida Domovinskog rata

VIDEO

Ne bojim se branitelja. Policija je bila sa mnom jer je to bila procjena sigurnosnih službi. Prijepori se rješavaju dijalogom. Bio sam prvi dan kad je počeo prosvjed, ali teško je razgovarati kad 50 ljudi galami u isto vrijeme. Postoji ured i dvorana za sastanke, a  to nije samo moj ured i dvorana, već i njihovo, rekao je ministar branitelja Predrag Fred Matić u Dnevniku HRT-a.

'Godinu dana čekamo da nam organizira sastanak s ministrom zdravlja' 

Predsjednik Udruge 100-postotnih invalida Domovinskog rata Đuro Glogoški, rekao je da oni već duže vrijeme pokušavaju razgovarati s Ministarstvom. 

- Pojavili su se i neki zdravstveni problemi, prije godinu dana zamolili smo ministra da nam dogovori sastanak s ministrom zdravlja, ali do dana današnjeg to nije učinjeno, a nama je za taj sastanak trebao samo jedan poziv - rekao je Glogoški. 

' U Hrvatskoj su svi dužni skrbiti o hrvatskim braniteljima'

- Zar netko misli da nisam pokušao. Postoje četiri dopisa prema Ministarstvu zdravlja, nekoliko puta sam i usmeno molio bivšeg ministra zdravlja da ih primii  on je rekao da hoće, ali ja dalje od toga ne mogu. Međutim, svi znamo i tako je to odavno, u Hrvatskoj su svi dužni skrbiti o hrvatskim braniteljima - rekao je ministar Matić. 

No, Glogoški je kazao da zdravstveni problemi nisu jedini razlog, spomenuo je i smanjenje opskrbnina braniteljima

- Zar smo do toga došli? - pitao je Glogoški. 

Ministar Matić je potom brzo objasnio kako se nikome ništa nije smanjilo, odnosno oni koji su ostali nešto uskraćeni vraćeno im je kroz druge kanale

Glogoški: Nisam politički izmanipuliran; Matić: Ne želim zaoštravati situaciju

Na pitanje je li politički izmanipuliran Glogoški je kazao da nije. 

- Nisam član ni jedne stranke, imam svoju glavu i mogu s njom razmišljati - rekao je Glogoški.

- Ne želim zaoštravati situaciju. Ja želim sve najbolje hrvatskim braniteljima i odgovorno tvrdim da nikad nisam čuo za nikakve zakone koji bi išli na štetu hrvatskih branitelja. I to je nemoguće. Prava se nikakva neće smanjivati - poručio je Matić.

Matić: Nema govora o izjednačavanju žrtve i agresora

Glogoški je zatim spomenuo Zakon o pravim hrvatskih branitelja u kojem se navodno dogodilo par izmjena kojima sve ide, kako tvrdi Glogoški, prema izjednačavanju žrtve i agresora.

- Nema govora o tome. Za mene je to prva informacija - odmah je replicirao Matić.

Na pitanje može li se konačno sada, nakon pet dana prosvjeda konačno uspostaviti dijalog i razgovor Glogoški je potvrdio, ali je napomenuo: 'Kako razgovarati s ministrom koji je dozvolio otpuštanja 50 branitelja iz HŽ-a?

- Ne postoji zakon koji štiti od otpuštanja, ali ja sam već dogovorio sastanak s ministrom oko toga - rekao je Matić.

'Na naš okrugli stol mogu doći svi, osim ministra Matića'

- Za vrijeme četiri dana prosvjeda nije bilo nikakve reakcije. Okrugli stol će se održati u utorak u našem šatoru ispred Ministarstva branitelja, svi su dobrodošli ali ne i ministar Matić jer smo zatražili njegovu smjenu - rekao je Glogoški i napomenuo: 'Kao hrvatski branitelj Matić je uvijek dobrodošao, ali ne i kao ministar branitelja'.

Ministar je rekao da sastanak može i on organizirati i neka dođu svi, a on ne mora kad nije pozvan, te je još jednom ponovio: 'Nema nikakvih ukidanja prava hrvatskih branitelja'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 154
VIDEO

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom
Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'
'STABILNO JE'

Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'

Ono što je zanimljivo je da se otrovnica kreće u radijusu od pedesetak metara i da nikada nije sama. Pravilo kako je uglavnom njeno stanište u kamenjaru više ne vrijedi jer se može pronaći i u gustoj šumi gdje je hladovina