Matić: Od pojma 'dragovoljac' Mamić je napravio sprdačinu | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 156

Matić: Od pojma 'dragovoljac' Mamić je napravio sprdačinu

Matić: Od pojma 'dragovoljac' Mamić je napravio sprdačinu
1

Od jutra primam pozive ogorčenih branitelja koji govore kako je Zdravko Mamić definitivno učinio sprdačinu od Domovinskog rata, rekao je ministar branitelja

VIDEO

Ministar branitelja Predrag Matić reagirao je na izjavu Zdravka Mamića koji je za Večernji list rekao kako nije pripadnik "Minhen bojne" nego dragovoljac Domovinskog rata. 

- Na žalost, priče koje sam '91. čuo u Vukovaru pokazale su se točnima, da su pripadnici "satnije ban Josip Jelačić" bili opremljeni najboljim odorama i naoružanjem, o kakvom mi možemo samo sanjati. Od jutra primam pozive ogorčenih branitelja koji govore kako je Zdravko Mamić definitivno učinio sprdačinu od Domovinskog rata i pojma dragovoljac, kojim im se sada zgadio. O tome mi pričamo već 20 godina - rekao je ministar i dodao kako se objava registra  branitelja iz dana u dan pokazuje kao sjajan potez. 

- Osim što u pola milijuna branitelja imamo one koje ćemo morati izbaciti, sad smo se uvjerili da, osim pukovnika Ive Sanadera i brigadirke Jadranke Kosor, tamo nisu evidentirani svi naši ratni junaci. Morat ćemo sve poduzeti da ih upišemo - rekao je ogorčeni Matić. 

Posebno je, kaže, ogorčen na Slavka Marića koji se predstavio kao Mamićev ratni zapovjednik. 

- Zbog takvih "zapovjednika" danas u Registru imamo 60.000 spremačica, tajnica i logističara koji su potezom jednog pera postali hrvatskim braniteljima i dragovoljcima. Ako se svojim iskazom o Mamiću ogrebao za koju ulaznicu za Dinamovu utakmicu, mogao se obratiti u Ministarstvo, mi bismo je za njega nabavili i financirali - rekao je ministar i dodao kako bi jako volio vidjeti ratni put Zdravka Mamića i Slavka Marića - ''milicajca koji je 90-ih samo promijenio grb na kapi''.

Specijalci: Povrijeđeni smo Mamićevom tvrdnjom

Na izjave Mamića da je pripadao ''najjačoj interventnoj policijskoj ekipi u državi'', oglasili su se i splitski specijalci. 

- U njihovo ime, i u svoje osobno, mogu reći da smo duboko povrijeđeni tvrdnjom da je Zdravko Mamić pripadao "najjačoj interventnoj policijskoj ekipi u državi". Naime, zna se dobro tko se može prepoznati u tom opisu: samo Antiteroristička jedinica Lučko i postrojbe Specijalne policije po hrvatskim gradovima, a Zdravko Mamić tamo nije ratovao - poručio je Kristian Petrić, pripadnik specijalne jedinice policije BATT Split.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 156

VIDEO

Josipovo tijelo i dalje leži u Dublinu: 'Ovo još nismo imali. Pitanje je tko će sve to platiti'
PRETUKLI GA DO SMRTI

Josipovo tijelo i dalje leži u Dublinu: 'Ovo još nismo imali. Pitanje je tko će sve to platiti'

Josip Štrok (31) je u ožujku nasmrt pretučen u Dublinu. Tijelo je još u Irskoj jer su njegovi rastavljeni roditelji podnijeli dva zahtjeva za povratak tijela

Muškarac šipkom napao mladu ženu u Splitu i seksualno ju napastovao - policija ga traži
POLICIJA MOLI ZA POMOĆ

Muškarac šipkom napao mladu ženu u Splitu i seksualno ju napastovao - policija ga traži

Osobe koje eventualno raspolažu s informacijama vezano uz ovaj događaj  pozivamo da dođu u najbližu policijsku postaju ili nazovu  policiju na broj 192, mole iz policije
Muškarac sa sjekirom napadao prolaznike kod navijačke zone u Hamburgu. Policija ga upucala
FOTO - UOČI UTAKMICE EURA

Muškarac sa sjekirom napadao prolaznike kod navijačke zone u Hamburgu. Policija ga upucala

Napadač je kod sebe imao i zapaljivu napravu poput Molotovljevog koktela. Napadač je ozbiljno ozlijeđen i pruža mu se liječnička pomoć.