Obavijesti

News

Komentari 8

Mayer iz HZJZ-a: Ipak će se od popisivača tražiti covid potvrde

Mayer iz HZJZ-a: Ipak će se od popisivača tražiti covid potvrde

Epidemiologinja Mayer je komentirala i situaciju u Krapinskim toplicama gdje jedan dječak već danima ne odlazi na nastavu jer mu otac brani da nosi masku...

VIDEO

Epidemiologinja Dijana Mayer iz HZJZ-a gostovala je na N1 gdje je govorila o uvođenju covid potvrda u zdravstveni sustav. Osvrnula se na popis stanovništva te je otkrila i što popisivači moraju zadovoljiti po pitanju mjera.

Mayer je komentirala i situaciju u Krapinskim toplicama gdje jedan dječak već danima ne odlazi na nastavu jer mu otac brani da nosi masku.

- To je nedopustivo, svinjarija. Prošle godine su maske bile preporučene za cijelu nastavu od 5- do 8. razreda. Ove godine smo napravili drastičan rez i popustili mjere, masske se nose u školama u hodniku, od ulaza do učionice. Raditi ovakve performanse za masku koja se nosi 3-5 minuta… Za tako malo vremena imati tolike neugodnosti je zaista nedopustivo, to se ne može tolerirati - rekla je 

'Treća doza osam mjeseci nakon druge, krećemo od listopada'
'Treća doza osam mjeseci nakon druge, krećemo od listopada'

Govoreći o popisivačima koji će ulaziti u domove popisati građane u sklopu Popisa stanovništva, Mayjer kaže:

- Popisivači će dolaziti starijim osobama, u kućama, zadržavat će oko 30 minuta. Razgovara se intenzivno da će popisivači morati imati covid potvrde. Vrlo vjerojatno će morati imati covid potvrde - naglasila je epidemiologinja.

Da svi popisivači i kontrolori koji sudjeluju u provedbi druge faze popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Hrvatskoj, odnosno terenskom popisivanju, moraju posjedovati EU digitalnu covid potvrdu, priopćio je u utorak i Državni zavod za statistiku (DZS).

U konzultacijama s Nacionalnim stožerom civilne zaštite, s obzirom na promijenjene epidemiološke prilike u odnosu na lipanj 2021., kada je raspisan javni poziv za popisivače i kontrolore, svi popisivači i kontrolori koji sudjeluju u terenskom popisivanju stanovništva, kućanstava i stanova u Hrvatskoj morat će posjedovati EU digitalnu covid potvrdu, ističe DZS.

DZS-u je tijekom provedbe popisa od primarne važnosti osigurati sigurnost i zdravstvenu zaštitu svih hrvatskih građana. Stoga se kao uvjet za terensko popisivanje, što uključuje fizički kontakt popisivača i građana, uvodi obvezno posjedovanje EU digitalne covid potvrde (što znači da je osoba preboljela covid, cijepljena je ili ima negativan test), kaže se u priopćenju.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca