Obavijesti

News

Komentari 0

Međunarodni ljetni volonterski kamp u Zagrebu za djecu

Međunarodni ljetni volonterski kamp u Zagrebu za djecu
1

Organizacija međunarodnog ljetnog volonterskog kampa prvi je korak u radu novonastale udruge Balkon, neprofitne, nevladine, volonterske organizacije za djecu i mlade

VIDEO

U suradnji s Volonterskim centrom Zagreb i Dječjim domom A. G. Matoš, Udruga Balkon provodi dvotjedni projekt pod nazivom "Together is better" koji se održava od 17. lipnja do 1. srpnja 2017. u Dječjem domu A. G. Matoš u Zagrebu.

Projekt je usmjeren na štićenike Dječjeg doma  – djecu i mlade u dobi od 12 do 18 godina bez odgovarajuće roditeljske skrbi, s kojima će međunarodni i lokalni volonteri kroz dva tjedna živjeti, pripremati i provoditi razne radionice i aktivnosti te organizirati završnu manifestaciju kako bi pokazali rezultate zajedničkog rada tijekom kampa. 

Čitav projekt temelji se na načelu volontiranja i promicanja međukulturne raznolikosti, tolerancije i društvene solidarnosti, a cilj je provedbom raznih kreativno-edukativnih radionica i aktivnosti razviti nova znanja, vještine i prijateljstva. Volonteri iz Meksika, Španjolske, Ujedinjenog Kraljevstva, Grčke i Hrvatske su, uz smjernice Udruge, osmislili sadržaj kampa, uzimajući pritom u obzir interese i želje djece i mladih iz Dječjeg doma. Zajedničkim osmišljavanjem i provedbom samog programa svakom je sudioniku omogućeno da prenese svoje znanje na drugog, a istovremeno nauči nešto novo.

Sav osmišljeni sadržaj i program realizirat će se kroz mnogobrojne radionice, kao što su tematske radionice fotografije, radionica salse, radonica origamija, radionica izrade pinjate, radionica izrade hvatača snova, graffiti radionica, literarna radionica, zatim organiziranjem raznih sportskih natjecanja, odlaskom na zajednički izlet, pripremom interkulturalnih večeri i organizacijom zajedničke završne izložbe i manifestacije. 

Mnogi su partneri podržali projekt i svojim sponzorstvom doprinjeli uspješnom provođenju radionica. Centar inovativne edukacije u Zagrebu velikodušno je stavio na raspolaganje svoj prostor u Stenjevcu te na taj način uvelike pružio podršku Udruzi i projektu. Cannon Hrvatska i Foto Studio Škljoc zaslužni su za uspješnu provedbu radionice fotografije – Cannon Hrvatska osigurao je uređaj koji sudionici projekta mogu koristiti na radionici fotografije, a Foto Studio Škljoc je preuzeo na sebe potpuni trošak razvijanja svih fotografija za završnu izložbu. Projektu će se pridružiti i umjetnici iz Art Parka koji će održati graffiti radionicu dok će sudionici kampa ostaviti svoj trag kreativnosti kao dio stalnog postava u parku. Realizaciju posebne želje sudionika kampa da posjete Zoološki Vrt grada Zagreba omogućio je sam Zoološki Vrt koji je donirao ulaznice za sve sudionike kampa. Grad Zagreb omogućio je volonterima korištenje javnog prijevoza bez naknade u čitavom periodu trajanja projekta.

Projekt će završiti prigodnom manifestacijom na kojoj će biti prikazani rezultat zajednički uloženog truda i primjena svega onoga što su sudionici kampa naučili jedni od drugih. Tako će zadnji dan kampa pružiti mogućnost da svi partneri projekta i zainteresirani sugrađani posjete prostor koji će sudionici sami urediti i u kojem će pripremiti izložbu vlastitih fotografija koje su nastale  zajedničkim radom za vrijeme trajanja kampa. 

O UDRUZI BALKON

Udruga Balkon je neprofitna, nevladina, volonterska organizacija za djecu i mlade, osnovana s ciljem prepoznavanja i unapređenja statusa djece i mladih u društvu. Usmjerena je na zagovaranje i promicanje važnosti politike za mlade, građanskog odgoja i obrazovanja, izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja, međunarodne suradnje te na poticanje djece i mladih na aktivno sudjelovanje u lokalnoj zajednici i društvu. Udruga je osnovana u Zagrebu 2017. godine od strane volonterki Maje Kovačić, Ane Škurla i Mie Škurla, koje su odlučile svoje višegodišnje volontersko iskustvo usmjeriti u aktivno djelovanje osnivanjem i radom u Udruzi. Udruga prepoznaje značaj inkluzivnosti lokalne zajednice u ovakvim vrstama projekata, kojima se također trudi naglasiti važnost brige lokalne zajednice i njenog aktivnog doprinosa za razvoj svih svojih članova. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.