News

Komentari 21

Medicinski tehničar osuđen jer je udario pijanu pacijenticu

Medicinski tehničar osuđen jer je udario pijanu pacijenticu

Županijski sud u Zagrebu potvrdio je prvostupanjsku presudu Općinskog suda u Varaždinu kojom je medicinski tehničar osuđen na četiri mjeseca uvjetnog zatvora zbog udaranja pacijentice u vozilu Hitne pomoći

Žena je u kolovozu 2016. godine previše popila na proslavi blagdana Velike Gospe i članovi njezine obitelji su pozvali hitnu medicinsku pomoć. Po nju su stigli vozač, liječnica i medicinski tehničar.

Kad su stigli, ona se tresla i bilo joj je hladno te se podignula iz nosila u vozilu. Tehničar ju je upozoravao da se smiri i legne, a kad ona to nije učinila snažno ju je udario otvorenim dlanom u lice. Ivančanka se od udarca onesvijestila. Desna strana obraza bila joj je jako crvena, a ubrzo se pojavio i podljev ispod oka.

Medicinski vještak: Ozljeda je nastala od udarca, a ne pada

Medicinski tehničar tijekom suđenja tvrdio je da ona pala i glavom udarila o tlo, a tako je svjedočila i liječnica Kristina koja je bila u timu hitne pomoći.

Pacijentica je priznala da je popila previše, ali to nije bio razlog da je medicinski tehničar udari.

Nalaz medicinskog vještaka potvrdio je da je ozljeda nastala od udarca, a ne pada. Također, prilikom prijema u bolnicu pacijentica je medicinskoj sestri uplakana rekla da ju je njezin kolega udario.

Medicinski tehničar se inače žalio na presudu Općinskog suda te je tužio za klevetu.

- Pobijenom presudom oslobođena je od optužbe Ž.Ž. zbog kaznenog djela protiv časti i ugleda, dok je A.K. proglašen krivim zbog kaznenog djela protiv života i tijela – tjelesne ozljede – stoji u presudi Županijskog suda u Zagrebu.

On je dužan nadoknaditi troškove kaznenog postupka u iznosu od 3.114 kuna i 1.000 kuna te nagradu i nužne izdatke opunomoćenika oštećene kao tužiteljice u iznosu od 27.700 kuna u roku od 15 dana od pravomoćnosti presude.

Najčitaniji članci