News

Komentari 73

Medved: Afera 'Vjetrenjače' se ne može povezati s HDZ-om...

Medved: Afera 'Vjetrenjače' se ne može povezati s HDZ-om...

Spremni smo na snažan obračun sa svakim oblikom koruptivnih djelatnosti, rekao je Tomo Medved, dok je predsjednik HDZ-a na terenu cijeli dan...

Što se tiče odgovornosti, to je pojedinačna odgovornost, to se ne može povezivati s HDZ-om, ni s dužnostima koje su obnašale te osobe. HDZ je promptno reagirao. Organizacije kojima pripadaju će pokrenuti stegovni postupak. Isti dan je Vlada donijela odluku da se te osobe smijene s dužnosti. Spremni smo na snažan obračun sa svakim oblikom koruptivnih djelatnosti, rekao je Medved za RTL kada je upitan o saniranju štete zbog aktualnih afera. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Medved je na televiziji branio boje HDZ-a jer je njegov šef u obilasku terena, počelo je predizborno razdoblje nakon što je 'svježe' potvrđen datum izbora.

U fokus afere "Vjetroelektrane" došao je ministar energetike Tomislav Ćorić nakon što se doznalo da je upravo on, mjeseci i pol po dolasku u ministarstvo, poništio rješenje kojim se traži nova procjena utjecaja na okoliš i dao za pravo investitoru vjetroelektrane, ali premijer Plenković je i dalje uz njega.  Ćorić nije uteg, kaže Plenković, dapače, bit će na HDZ-ovoj listi, dok pritom ponovno ulazi u žestok sukob s predsjednikom Milanovićem. 

Medved će nositi listu u 7. izbornoj jedinici. S njim na listi bit će i Tomislav Ćorić.

- Tomislav Ćorić je kolega, izrazito uspješan ministar, a cjelokupna lista za 7. izbornu jedinicu biti uskoro objavljena. Uvjeren sam da će svi na listama HDZ-a biti prepoznati, kao jamac rješavanja svih izazova pred nama - poručio je Medved. 

Vjeruje u Beroša

Na pitanje zašto Damir Krstičević nije htio biti na listi u 10. izbornoj jedinici, Medved odgovara:

- Krstičević ostaje u HDZ-u. Podupirat će ministra Vilija Beroša. Poznato vam je da je uslijed nesreća kao odgovoran član HDZ-a iz moralnih razloga, iako ne zbog odgovornosti, podnio ostavku... Apsolutno će dati potporu svim nositeljima lista - jasno će Medved. 

Prije 4 godine osvojio je gotovo 33 tisuće glasova... Hoće li Vili Beroš nadoknaditi Krstičevićev gubitak? 

- Ja sam uvjeren da će kao i u svim drugim jedinicama, kolega Vili Beroš uz potporu svih biti pobjednik na izborima. General Markač neće biti na listi, ali daje punu podršku HDZ-u - istaknuo je zamjenik predsjednika HDZ-a.

Najčitaniji članci