Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
61 komentara

Medved: Branitelji imaju pravo na izražavanje svoga mišljenja

Prije sjednice Vlade ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved istaknuo je da se tu "ne radi o zabranama", te da branitelji, kao i sve "druge strukture i skupine", imaju pravo na mišljenje

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
61 komentara

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved izjavio je u četvrtak da izjašnjavanje nekih braniteljskih udruga o tome koji pjevač smije gdje nastupiti, zbog čega je, primjerice, nedavno otkazan koncert Momčila Bajagića Bajage u Karlovcu, nije nikakav oblik zastrašivanja, već demokratsko pravo na izražavanje svoga mišljenja.

petrinja PROTIVLJENJE Branitelji se protive festivalu: Nećemo ojkače u Petrinji...

Upitan pred početak Vladine sjednice misli li uskoro razgovarati s braniteljima jer su ovoga ljeta branitelji u Karlovcu i nekim drugim mjestima određivali tko bi tamo mogao pjevati, a tko ne, Medved je odgovorio da kontinuirano razgovara s braniteljima, a u spomenutim slučajevima ne radi se o zabranama.

"Dakako da ćemo razgovarati, ali tu ne možemo nikako govoriti o zabranama, nego o demokratskom pravu izjašnjavanja oko određenih pitanja", rekao je ministar.

Pixsell TOMISLAV KLAUŠKI Nisu krivi branitelji i bukači. Krivi su svi oni koji im podilaze

"Hrvatski branitelji, kao i sve druge strukture i skupine u ovome društvu, imaju demokratsko pravo dati svoje mišljenje, a organizator je taj koji odlučuje", kazao je.

TOMISLAV KLAUŠKI Što biva kad branitelj poziva na 'ubijanje novinara'? Baš ništa.

 To, ni u kojem slučaju, nije zastrašivanje, već demokratsko pravo branitelja na izražavanje svoga stava, ustvrdio je Medved.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message