Obavijesti

News

Komentari 91

Medved: "Nikad nisam prijetio novinarima, dostupan sam"

Medved: "Nikad nisam prijetio novinarima, dostupan sam"
1

Ja sam kroz kontakt koji mi je bio dostupan zamolio poštovanog gospodina da se kritički osvrće prema meni i mom poslu, molio sam ga da ostavi obitelj po strani, kaže ministar branitelja

VIDEO

Ministar branitelja Tomo Medved u ponedjeljak je komentirao prijavu policiji koju je tijekom vikenda protiv njega podnio novinar Indexa Vojislav Mazzocco.

- Nisam prijetio, ja nikada nisam prijetio novinarima. Podsjetit ću vas da sam tijekom Domovinskog rata bio jedan od vojnika koji je novinaru davao krv i spasio mu život. Ja nikada ne prijetim - rekao je ministar, prenosi N1.

- Ja sam kroz kontakt koji mi je bio dostupan zamolio poštovanog gospodina da se kritički osvrće prema meni i mom poslu, molio sam ga da ostavi obitelj po strani, odnosno da se ne osvrće na moje članove obitelji. Uvijek sam sklon na preispitivanje mojih odluka, dostupan sam medijima - kaže Medved.

Novinar: Medved mi je prijetio; Ministar: Odbacujem taj prikaz
Novinar: Medved mi je prijetio; Ministar: Odbacujem taj prikaz

Na pitanje o "ringu" koji je spomenuo tijekom razgovora s Mazzoccom, Medved kaže kako je "to ring u smislu mene i moje dužnosti".
Na pitanje zašto ga je onda Mazzocco prijavio zbog prijetnji, kaže: "To je njegovo pravo i ne sporim to pravo. Naglašavam, nisam prijetio ni u kom slučaju. Pozvao sam da kritički prati što radim, mene, moje odluke i ustanovu koju predstavljam, samo sa zamolbom da se usmjeri prema meni, a ne zadire u članove moje obitelji i mislim da je to korektno."

- Nisam prijetio, obavljam svoj posao časno i odgovorno - ponovio je ministar

"Pozvao sam ga da prati mene i moj rad, da ostavi članove moje obitelji po strani. Ako ćemo promatrati prezimena, zar bih trebao zabraniti svom djetetu javljanje na natječaje? Minimum korektnosti je pitati. Ja sam se javio i rekao da u tome nisam sudjelovao. Vrlo korektno sam rekao da u tome nisam sudjelovao i da nemam veze sa zapošljavanjem mog djeteta. Naglašavam da apsolutno nikakve prijetnje nije bilo", kaže ministar.

Oporba traži njegovu ostavku.

- To je pravo oporbe. Onog momenta kad ne budem bio u stanju obnašati ovu dužnost u skladu s očekivanjima populacije hrvatskih branitelja, ja ću, i uvijek sam spreman, odstupiti s dužnosti. A sve dok smatram da svojim sposobnostima mogu doprinijeti radu ovog ministarstva, ja ću svoj posao obavljati - rekao je ministar.

Božinović: Policija razmatra prijavu novinara Mazzocca pritiv ministra Medveda

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović potvrdio je u ponedjeljak da je policija zaprimila i razmatra prijavu novinara portala Indeks Vojislava Mazzocca zbog prijetnji koje mu je uputio ministar branitelja Tomo Medved, koji je pak te prijetnje negirao.

- Ono što ja znam, policija je dobila prijavu i u ovom trenutku razmatra njezin sadržaj. Ne mogu govoriti o konkretnom slučaju zato što policija tek razmatra sadržaj i utvrdit će okolnosti o čemu se tu zapravo radi - izjavio je Božinović koji je u Policijskoj akademiji sudjelovao na primopredaji vozila nabavljenih iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 91
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.
Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u