News

Komentari 82

Novinar: Medved mi je prijetio; Ministar: Odbacujem taj prikaz

Novinar: Medved mi je prijetio; Ministar: Odbacujem taj prikaz

Vojislav Mazzocco je prijetnju ministra Medveda prijavio zagrebačkoj policiji. U nedjelju navečer se oglasilo Ministarstvo branitelja. Kažu da je ministru žao "što je razgovor tako doživljen i prenesen"

Index.hr piše kako je ministar branitelja Tomo Medved nazvao njihovog novinara Vojislava Mazzocca i zaprijetio mu.

- Medved je Mazzocca nazvao u nedjelju oko 14:45. Rekao mu je: "Hoćete da uđemo vi i ja u ring? Ako hoćete ući ćemo u ring",  te zaprijetio "Budete li mi se još dirali u sina, u meni će se probuditi vojnički duh" - piše Index. Vojislav Mazzocco je prijetnju ministra Medveda prijavio zagrebačkoj policiji. 

O svemu se u nedjelju navečer oglasilo i Ministarstvo branitelja.

- Vezano uz današnje medijske napise iznosimo kako ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u svojoj reakciji na članak objavljen na portalu Index.hr ni na koji način nije želio prijetiti novinaru Vojislavu Mazzoccu i s punom odgovornošću odbacuje takve interpretacije. Žao mu je da je razgovor tako doživljen i prenesen jer mu je jedina namjera bila reći da je u svakom trenutku spreman raspravljati o svojem radu za hrvatske branitelje i radu samog Ministarstva hrvatskih branitelja. Smatra neprimjerenim da se članove njegove obitelji proziva na temelju insinuacija koje je dan ranije odbacio, jer i oni imaju pravo na radu u Republici Hrvatskoj kao i svi građani u skladu sa zakonima. Slobodno novinarstvo jedna je od vrijednost za koju su se hrvatski branitelji borili u Domovinskom ratu i ministar Medved bi bio zadnji koji bi je ugrožavao - piše u priopćenju Ministarstva.

Oglasio se i SDP koji je priopćio sa "očekuje da ministar Medved da ostavku ili bude smijenjen u što kraćem roku". 

 

Najčitaniji članci