Obavijesti

News

Komentari 76

Medveda pitali hoće li Vlada zabraniti pozdrav ZDS, on kaže: 'Dovoljne su preporuke Vijeća'

Medveda pitali hoće li Vlada zabraniti pozdrav ZDS, on kaže: 'Dovoljne su preporuke Vijeća'

Medved je rekao kako je predanost Vlade vidljiva jer nastavlja s ekshumiranjem svih žrtava, dostojnim ukopima te pijetetima i počastima

VIDEO

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved sudjelovao je, kao izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, na obilježavanju Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima na zagrebačkom groblju Mirogoj, prenos N1.

Ministar Medved je na pitanje hoće li Vlada ići u izmjene Kaznenog zakona kako bi zabranili pozdrav Za dom spremni rekao kako smatra da je preporuka Vijeća (za suočavanje s prošlošću op. a.) dovoljna za usmjerenje na koji način se odnositi prema određenim simbolima.

- ...I u skladu s tim djeluju i sudovi, pa prema tome po mom mišljenju je upravo taj zaključak, koji je uravnotežen i koji je zahtijevao široku i raspravu i sagledavanje svih aspekata, i ostajem pri tome da je upravo to usmjerenje koje je sadržano u tom zaključku dovoljno.

Medved je položio svijeće na Mirogoju, a nakon toga odlazi u Gospić. Tamo će biti pokopani posmrtni ostaci 102 žrtve Drugog svjetskog rata i poraća, koji su ekshumirani na području Like.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Medved je rekao kako je predanost Vlade vidljiva jer nastavlja s ekshumiranjem svih žrtava, dostojnim ukopima te pijetetima i počastima. Dodao je i da ujedno stvaranja ozračje tolerancije i uvažavanje te gradi odnose koji RH garantiraju perspektivu.

- Naš narod, kao rijetki narodi, stradao je kroz povijest i zato nikad ne smijemo zaboraviti žrtve, moramo se žrtvama klanjati, ali i ulagati energiju i upravo graditi perspektivu na odnosima koji garantiraju kvalitetnije međuljudske odnose u društvu i poštivanje ljudskih prava.

Naglasio je i da se na današnji dan tradicionalno posjećuju obilježja na Mirogoju, Macelju, Golom otoku, dok je Jasenovac u nekim drugim prigodama. Objasnio je kako nema nikakve razlike, dodavši da se na tragu programa i aktivnosti Vlade može iščitati kako ne žele zaboraviti žrtve nijednog totalitarnog režima. Ipak, važno je i da gradimo odnose za buduće generacije kako ne bi bile opterećene prošlošću, ali nikad zaboraviti, dodao je.

- Na mlade moramo prenijeti naša povijesna iskustva koja nisu bila laka - zaključio je ministar Medved

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 76
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji