News

Komentari 9

Medvjed upao u kamp, ubio muškarca i ozlijedio dvoje

Medvjed upao u kamp, ubio muškarca i ozlijedio dvoje

SAD: Deb (58) je iz sna prenula stravična bol. Bijesni medvjed joj je zubima trgao ruku i lomio kosti. Preživjela je napad jer se pravila mrtva

Razjareni medvjed upao je u srijedu po noći u kamp na rubnom dijelu američkog nacionalnog parka Yellowstone. 'Poharao' je dva šatora i ubio muškarca, a ženu i drugog izletnika ozlijedio.
- Spavala sam u svom šatoru i odjednom me probudila užasna bol. Otvorila sam oči i pred sobom ugledala ogromnog medvjeda kako mi žvače ruku. Osjetila sam kako mi kosti pucaju. Počela sam vrištati iz svega glasa, no očito sam ga još više naljutila pa mi je opet zabio zube u ruku - prisjetila se Deb Freele (58) iz Onatarija, koja je preživjela napad divlje životinje. Pošto ju je medvjed nastavio napadati Deb se odlučila praviti mrtva. Potpuno je opustila tijelo, zatvorila oči i nakratko prestala disati. Medvjed, za kojeg Deb misli da je riječ o grizliju, ju je pustio i išetao van iz šatora. Ron Aasheim iz uprave za park i divlje životinje kaže kako ovaj napad nije bio ničim izazvan i da su takvi 'predatorski' napadi na ljude vrlo rijetki. Policija nije željela otkriti identitet ubijenog čovjeka pa su samo rekli kako se radi o muškarcu srednjih godina. Ozlijeđenu Deb i drugog izletnika prevezli su u bolnicu. Policija i čuvari u nacionalnom parku još uvijek istražuju ovaj napad.

Najčitaniji članci