Obavijesti

News

Komentari 140

'Mesić je ustaša po potrebi, on je sada na smetlištu povijesti'

Kada bi netko odcijepio dio Bosne i Hercegovine, da se mene pita, ja bih presjekao koridor i to bi bilo za par sati gotovo, izjavio je bivši hrvatski predsjednik. Na to je reagirao Milorad Dodik

VIDEO

Umišljeni mirotvorac Stjepan Mesić opet je obukao ustaško odijelo koje navlači po potrebi i samo kada treba napadati Srbe i Republiku Srpsku ili držati ustaške govore po Australiji, izjavio je Milorad Dodik za agenciju Srna komentirajući izjavu bivšeg hrvatskog predsjednika da se mora spriječiti svaki pokušaj cijepanja dijelova BiH poput onoga kakvoga zagovara Dodik. 

- Kada bi netko odcijepio dio Bosne i Hercegovine, da se mene pita, ja bih presjekao koridor i to bi bilo za par sati gotovo, kazao je Mesić za FTV.

Dodao je kako bi u takvom hipotetskom scenariju i Hrvatska imala obvezu reagirati, jer je ona potpisnica Daytonskog sporazuma kojim se jamči cjelovitost BiH. Mesić je ocijenio kako Dodik iskreno vjeruje da se BiH može podijeliti pa u tom smislu i poduzima korake, no bivši hrvatski predsjednik drži kako će Dodika vrijeme razuvjeriti, baš kao i što je i mnoge druge, jer je BiH nedjeljiva. 

Dodik je pak na to Mesiću odgovorio kako je on "grobar Jugoslavije", koji je sada "na smetlištu povijesti" te stoga njegovo zagovaranje ratnih opcija i zazivanje intervencije NATO-a nema nikakvih izgleda. 

Slično Mesiću reagirao je i visoki predstavnik međunarodne zajednice Valentin Inzko, koji je kazao kako su Dodikovi snovi o ujedinjenu RS i Srbije ništa više osim snova. 

- I ja imam pravo na svoje snove, a moj san je BiH u Europskoj uniji, kazao je Inzko, a i to je prokomentirao Dodik.

- Što se tiče Mesićeva istomišljenika Valentina Inzka i njegovih snova, poručujem mu da ide u svoju zemlju i tamo sanja, jer ne znam što će više ovdje, poručio je Dodik austrijskom diplomatu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 140
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.