Obavijesti

News

Komentari 571

Mesić: Karamarko je politički mrtvac, ali to još ne razumije

Mesić: Karamarko je politički mrtvac, ali to još ne razumije
1

U slučaju Karamarka radi se o moralnoj političkoj odgovornosti. Ona je evidentna, ako misli dobro svojoj stranci, Karamarko bi morao odstupiti, smatra Stjepan Mesić

VIDEO

Gost emisije Nedjeljom u 2 na HTV-u je bivši predsjednik Republike Stjepan Mesić. Komentirao je aktualno stanje u vlasti te stanje u HDZ-u. 

- Teško je procijeniti kako će se stvari razvijati. Kriza je tu, to je sasvim jasno. Mogući su novi izbori, to bi mislim bilo jedino u redu. Preslagivanje ne može biti dugotrajno. Ovo je kriza takvih razmjera da je Hrvatska velika nevladina udruga, Vlade nemamo - rekao je. 

Za Milijana Brkića kazao je kako je to ''čovjek koji je evoluirao''. 

- Koliko je njegova evolucija korisna teško mogu reći. Tomislav Karamarko, s obzirom na sve i na njegovu suprugu, on je u političkom smislu mrtvac koji hoda, samo on to još ne razumije - kazao je Mesić. Smatra da bi Karamarko trebao dati ostavku. 

- Ovdje se ne radi o sukobu interesa i kaznenom djelu, ovdje se radi o moralnoj političkoj odgovornosti. Ona je evidentna, ako misli dobro svojoj stranci, Karamarko bi morao odstupiti - rekao je. 

Za ministra kulture Zlatka Hasanbegovića kazao je da je kod njega problem što je ''osudio zločine s ustaške strane, no ustaški režim nije osudio''. 

''Sanader mi je rekao da se Ina ne prodaje''

Govorio je i o procesu Ina-MOL te odnosu s Ivom Sanaderom. 

- Ja sam Sanadera pitao prodaje li se INA ili ne, jer me informira Uprava o tome. Ako itko zna, onda bi to trebala biti baš Uprava. Tri puta sam tražio Sanadera da ih primi. On je govorio da hoće, ali tek četvrti put kad sam rekao da ću ići u javnost, onda je Sanader rekao da se INA ne prodaje, nego se restrukturira upravljanje INA-om. Tražio sam ugovor i nisam ga mogao dobiti - ispričao je Mesić i dodao kako od tajnih službi nije dobivao nikakve informacije o neprijateljskom preuzimanju Ine. 

Upitan o ukidanju ureda bivšeg predsjednika, kazao je kako misli da taj ured ima smisla. 

- Smatram da sam mogao učiniti puno s iskustvom i vezama što bi koristilo našem gospodarstvu. Ovi koji su inzistirali na ukidanju, nisu se informirali što taj ured radi. Shvatiti da se raditi o nekoliko stotina milijuna eura poslova sklopljenih sa zemljama koje sam ja otvorio. Ja mogu doći do svakog predsjednika države, što gospodarstvenici ne mogu - kaže. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 571
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.