Obavijesti

News

Komentari 24

Mesić: Nitko nema većinu, sve je na HSLS-u i HSS-u

Mesić: Nitko nema većinu, sve je na HSLS-u i HSS-u
1

Milanović je prije izbora imao potporu od 20 posto, a Jurčić potporu od 13 posto, te je logično bilo da se mijenja kandidat, smatra Mesić

VIDEO

Predsjednik Republike Stjepan Mesić rekao je da mu u prvom krugu konzultacija ni predsjednik HDZ-a ni predsjednik SDP-a nisu potvrdili da imaju potporu 77 zastupnika u Saboru i da će drugi krug konzultacija početi nakon rezultata ponovljenih izbora na nekoliko biračkih mjesta.
- Što se tiče drugih stranaka, njihovi predstavnici nisu rekli kome će dati glas, samo su potvrdili da pregovaraju i s Milanovićem i sa Sanaderom, rekao je Mesić u intervjuu za Hrvatski radio. Ivo Sanader je rekao da će skupiti 77 vijećnika, da već ima jedan broj njih koji su za njegovu koaliciju ali da čekaju drugi krug konzultacija. Zoran Milanović je rekao da on očekuje čak 78 zastupnika koji će podržati njegovu koaliciju, kazao je Mesić. Kazao je da je na konzultacijama kod njega predsjednica HNS-a Vesna Pusić rekla da ide u koaliciju sa SDP-om, međutim, koalicija nije potpisana, to je samo rečeno, kazao je Mesić.
- Sve skupa ne možemo znati ništa dok god ne završe izbori koji se ponavljaju, rekao je Mesić, dodajući da može doći do promjene zastupnika.
- Ukoliko ne bude nikakvih prigovora, onda možemo ići na drugi krug konzultacija a nakon toga ću ja ponuditi mandat onome tko bude osigurao 77 zastupnika, dodao je. Predsjednik smatra da mogućnost HDZ-a i SDP-a da prikupe 77 zastupnika ovisi o tome koga će podržati HSS i HSLS. Što se tiče promjene SDP-ova kandidata za premijera, rekao je da je Milanović "pokazao određene prednosti koje ima kao čelnik jedne velike stranke".
- Međutim, smatram da je trebao to učiniti ranije, da su morali procijeniti ranije...Oni to nisu na vrijeme učinili i očito da je bila zbunjena javnost. Rezultati su ovakvi kakvi jesu, dodao je predsjednik. Na pitanje je li moguće vladu oformiti do kraja godine, Mesić je ocijenio da jest ako je jedan od pretendenata za sastavljanje vlade u pravu, to jest ako sakupi 77 glasova od novoizabranih zastupnika Hrvatskog sabora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu