Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Mesić pozvao sve građane da izađu na izbore (2)

Predsjednik Mesić službeno je u srijedu raspisao parlamentarne izbore za 25. studenog. U svojoj izjavi pozvao je građane da izađu na izbore

24 sata
Foto: 24 sata
0 komentara

Mi trebamo obje, i Atlantski savez, i Europsku uniju, jer trebamo i jamstvo vlastite sigurnosti i budućnost u zajedništvu zasnovanom na vrijednostima što su zajedničke demokratskim zemljama. Hrvatska treba i zaslužuje vlast i vladu koja će htjeti i znati uspostaviti ravnotežu između užih, nacionalnih interesa i širih, europskih i svjetskih potreba i interesa; i to na način da ne upadnemo u nacionalnu isključivost, ali i da ne dovedemo u pitanje ono što doista jesu naši, hrvatski interesi. Da bismo bili vjerodostojan partner Europi i svijetu, mi trebamo vladu koja neće ostavljati ni najmanjeg prostora za sumnju o svojoj čvrstoj opredijeljenosti za suradnju sa svima koji takvu suradnju žele s nama - razumije se samo po sebi, na osnovama pune ravnopravnosti i uzajamnog zadovoljavanja interesa. Da bismo se uklopili u svijet koji je shvatio kako nema napretka država, bez napretka građana-pojedinaca, mi trebamo vladu koja će cijeniti i vrednovati rad - onaj prošli, kao i ovaj sadašnji. Trebamo vladu koja će shvatiti, prihvatiti i provesti da je rad osnovno mjerilo vrijednosti i uspješnosti. To podrazumijeva i da trebamo vladu koja će istinski voditi borbu protiv kriminala i korupcije. A da bismo imali vladu koja će u najvećoj mogućoj mjeri zadovoljiti istinske potrebe građana Republike Hrvatske, mi moramo imati Sabor u kojemu će sjediti predstavnici stranaka nedvojbeno privrženih pravnoj državi i vladavini prava, poštivanju različitosti i toleranciji prema onima koji su na bilo kojoj osnovi različiti - bilo na osnovi rase, ili nacije, bilo vjere ili svjetonazora. Trebamo prosvijetljene, a ne zaslijepljene saborske zastupnike. Trebamo zastupnike i dužnosnike koji neće biti podobni, nego sposobni! Da bismo pak imali budućnost, mi trebamo Sabor u kojemu će biti zastupljene stranke koje će davati, umjesto da uzimaju, koje će biti spremne boriti se za pravdu i pravičnost, a ne za privilegije, koje će - u krajnjoj liniji - na umu imati jedan, jedini cilj: razvoj i napredak Hrvatske - ni na čiju štetu, ali na njezinu korist; ni protiv koga, ali zajedno s drugima, u prvome redu s našim susjedima. Danas, kada su raspisani izbori za Hrvatski sabor, smatrao sam svojom dužnošću da vam sve ovo kažem. Ne da bih vas upućivao, nego da vas dodatno motiviram da izađete na izbore i da izaberete stranke i ljude koji ne samo da mogu, nego se i usuđuju ići naprijed; stranke i ljude koji ne samo da znaju, nego se ne boje svoje znanje staviti u službu zajednice.
Hrvatska je naša. Nitko nam je nije poklonio, niti će nam je bilo tko uzeti. Ali naše Hrvatske ne može biti izvan Europe i svijeta.
A o tome, kakva će biti naša Hrvatska, odlučit ćete vi - svojim glasovima - u nedjelju, 25. studenoga ove godine. Kada budete odlučivali, mislite na svoju budućnost i na budućnost svoje djece.
U tome će te slučaju odlučiti ispravno. Hvala, i ne zaboravite izaći na izbore!

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message