Obavijesti

News

Komentari 41

"Među ljudima koji su odavali tajne Vatikana ima i kardinala"

"Među ljudima koji su odavali tajne Vatikana ima i kardinala"
3

Prije osam dana u Italiji je objavljena knjiga 'Njegova svetost' autora Gianluigija Nuzzija koja sadrži vatikanske dokumente, dopisivanja i bilješke pape i tajnika

VIDEO

Zbog curenja dokumenata iz Vatikana uhićen je papin sobar Paolo Gabriele (46), ali istraga se polako pretvara u skandal koji je osramotio Svetu Stolicu nakon što su otkriveni dokazi o unutarnjim borbama, spletkama i korupciji na najvišim razinama Katoličke crkve. U sobarovom domu vatikanska žandarmerija pronašla je povjerljive dokumente. 

Povjerenstvo čiji je zadatak rasvjetljavanje afere oko iznošenja dokumenata koja je počela u siječnju osnovano je prije mjesec dana. Prije osam dana u Italiji je objavljena knjiga 'Njegova svetost' autora Gianluigija Nuzzija koja sadrži vatikanske dokumente, uključujući dopisivanja i bilješke pape i njegovog tajnika. U knjizi je i veliki broj dokumenata o korupciji i spletkarenju u Vatikanu, kao i o neslozi oko upravljanja Vatikanskom bankom. Autor tvrdi da je dokumente dobio od više vatikanskih izvora od kojih nitko nije tražio bilo kakvu naknadu za informacije. 

Anonimni izbor iz Vatikana za talijanski list La Repubblica rekao je da ljudi koji su otkrili dokumente rade u Papinu korist jer žele razotkriti korupciju u Crkvi. Dodao je da su pravi organizatori kardinali, kao i da ima monsinjora, tajnika i sitnijih riba.

Izvor je rekao da su među 'krticama' i oni koji misle da Benedikt XVI. nije dovoljno jak da vodi crkvu. 

Inače, uhićeni batler u subotu je optužen za neovlašteno posjedovanje povjerljivih dokumenata, istražit će se je li u otkrivanju dokumenata imao i pomoćnike. 


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi
FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma  završila na tramvajskoj stanici!
PASSAT U GRMLJU

FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma završila na tramvajskoj stanici!

Jedan čovjek je ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila oko 4.45 na Aveniji Dubrava. Zbog sudara tramvajski promet bio je u prekidu.