Obavijesti

News

Komentari 36

Talijana koji je nestao prije tjedan dana pronašli su mrtvog

Talijana koji je nestao prije tjedan dana pronašli su mrtvog
3

Gotovo tjedan dana trajala je potraga u Međugorju za nestalim talijanskim hodočasnikom Robertom Zambelijem (73) kojeg su u četvrtak pronašli mrtvog

Gotovo tjedan dana trajala je potraga u Međugorju za nestalim talijanskim hodočasnikom Robertom Zambelijem (73) kojeg su u četvrtak popodne nažalost pronašli mrtvog. 

- Pregledali smo jako široko i nepristupačno područje. Pomagali su nam i helikopter, paramotor, motoristi s crosserima, ali rezultata još uvijek nemamo. Na terenu su neprestano s nama i članovi hrvatskog GSS-a. Pretražili smo i udaljene zone, pomagali su nam i članovi zajednice Cenaccollo, kazao nam je Zdenko Marić, zamjenik načelnika Hercegovačke Gorske službe spašavanja Mostar dok je potraga još uvijek bila u tijeku. 

Zadnji put se javio u petak i rekao da vidi vodu i vinograd

Zambelli se navodno posljednji put javio u petak u 23 sata. Tada je kazao kako je u gustom raslinju, te da pred sobom vidi vodu i vinograd. Nestalim se vodio od petka od 17 sati. Zahvaljujući pomoći telekom operatera locirano je i njegovo kretanje, ali nisu ga uspjeli pronaći.

U petak u Međugorje stiže kći nesretnog Talijana

Helikopter, paramotor, moto crosseri, lovci, liječeni ovisnici, mještani, pripadnici OS BiH, GSS-ovci... Svi su ga tražili i nadali se da je živ.

- Uvijek idemo s pretpostavkom da je osoba koju tražimo živa. Naravno, kako vrijeme odmiče šanse za to su znatno manje, ali postoje slučajevi da su ljudi i zimi u snijegu, na niskim temperaturama uspjeli preživjeti više od tjedan dana, rekao nam je Marić. U petak bi u Međugorje trebala doći kći nesretnog Talijana.